Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 4 december 2012

Ett enkelt liv

Om du vill vara fri, lär dig då att leva enkelt.
Använd det du har och var nöjd med det och där du är. Försök inte lösa dina problem genom att t.ex. flytta någon annan stans, byta partner, jobb eller köpa nya saker.

Låt bilen stå kvar i garaget. Sälj den där komplicerade datorn och börja med papper och penna igen. Lägg undan dina maskiner och prylar som du tänkte skulle underlätta livet för dig. Var sparsam med din mobiltelefon eller stäng av den.

Läs klassiker istället för att läsa varenda ny bok du får i din hand.

Ät mat som är odlad i ditt närområde. Klä dig i enkla slitstarka kläder. Välj en lite bostad, sparsamt med möbler och lätt att hålla rent. Ha en öppen kalender med fri egen tid inplanerad. Följ några enkla andliga regler och låt familjetraditioner växa fram och bli starka.

Världen är fulla av saker, nyheter och äventyr. Det kommer nya möjligheter varje dag.

Än sen!?

Väljer du att inte minimera och plocka bort utan t o m lägga till och addera varje dag, ska du räkna med att du inte är fri utan bunden med krav, måsten och sådant som utifrån påverkar ditt liv.

2 kommentarer:

  1. Exakt så har jag också tänkt många gånger. Frågan är varför det är så svårt att verkligen leva därefter?

    SvaraRadera
  2. Det är något som styr dig som gör att du vill vara kvar i det du har. Det finns en vinst av någon anledning som får dig att vara kvar i det, annars hade du ändrt på det. Jag tror att har vi balans i det vi känner vi tänker och det vi gör så blir livet på ett annat sätt. Vi behöver ha tillgång till våra känslor och omsätta de till tankar elelr tvärt om och sist men inte minst omsätta detta till handlingar. handlingen avgör om det sker en förändring.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948