Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 9 september 2014

Vägen in är vägen ut

Jag blir sjuk, min kropp påverkas. Kanske har jag inte tagit hand om mig. Jag har gått för tunt klädd. Jag har ätit för lite under en längre tid eller kanske äter jag för mycket. Jag tar inte hand om mina småsår och håller mig inte ren. Jag är inte försiktig med mig själv. Jag är ute i solen förlänge. Jag går inte till läkaren i tid, eller så går jag till läkaren i tid och otid. Jag tar risker med min kropp och skyddar mig inte eller gör saker jag inte borde. Jag dricker för mycket eller så dricker jag för lite. Jag använder olika typer av droger eller blir utsatt för gifter och tunga lyft på mitt arbete. 

Allt handlar om min fysiska kropp och vad jag utsätter den för. Orsak och verkan. 

Det känns naturligt att tänka så och det har vi lärt oss. 

Men det kanske inte räcker att bara arbeta med det sambandet. 

Kanske är det så att även mina tankar och känslor påverkar hur jag mår fysiskt. Det är kombinationen som gör mig illa och gör att jag inte klarar upp situationen eller att något förvärras eller rent av startas. 

Så vägen ur mitt mående kan också vara att se innåt och ta reda på vad som har fått mig där jag är idag. Det är kombinationer av samband som får min kropp att läka eller förgöras.

Jag har sett flera sådana samband i mig. Vilka ser du? 

2 kommentarer:

  1. Hej Johan, du har helt rätt. Jag känner igen mig fullständigt i vad du skriver. Det är ju så det är. Jag är i en påfrestande och jobbig situation just nu som kanske kan lösas på sikt men jag ser inte vägen dit riktigt. Det stör mig att hur jag än försöker just nu så ser jag ingen uppenbar lösning för tillfället. Det tar så mycket mental energi så att det påverkar mitt liv lite negativt. Men hoppet är ju det sista som överger människan säger man ju......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frågan är vad du väntar på? Väntar för att se att andra ska lösa det åt dig eller vänta för att tro att det försvinner. Jag tror att det är först när mina egna konsekvenser blir för tuffa av det som sker som jag egentligen är beredd att göra något åt det. Så var det för mig. Hur är det för dig? Jag hade känslomässiga fördelar av att ligga kvar med något dåligt, vad har du?/ Johan

      Radera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948