Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 15 september 2012

Ett kraftfullt liv

Att ha ett kraftfullt liv är att vara medveten om det som sker i kommunikation med andra i förhållande till dig och runt omkring dig och handla därefter. Enskilda handlingar hos dig är mindre viktiga än din egen klarhet och medvetenhet. Det är därför det inte finns några övningar eller formler som garanterar din framgång.

Denna kraftfullhet kan inte räknas ut eller manipuleras, inte heller påverkas genom ditt eget agerande.

Tre exempel som beskriver olika grader av kraftfullhet i en människa.
1. Kraftfullt: Ett medvetet men ändå spontan reaktion på det som händer här och nu. Ingen beräkning och inga manipulationer.
2. Mindre kraftfullt: När vi försöker göra rätt. Det blir ett beräknande beteende som grundar sig på en föreställning om rätt och fel sätt att handla. Ett sådant manipulerande beteende grundar sig på en föreställning om vad som bör ske.
3. Minst kraftfullt: En slags påtvingad moral. Påtvingad moral är samma som föreskrifter och förbud. Den är beräknande och manipulativ och bemöter en annan människas eller dig själv i ditt inre med bestraffning om du gör på annat sätt eller ger motstånd.

En människa som tappar kontakten med det som sker kan inte handla spontant utan gör det de tror är rätta. Om det blir fel och inte fungerar försöker de göra det med tvång.

En klok människa som förlorar känslan av omedelbarhet blir tyst, upphör med sina ansträngningar och väntar tills känslan av klarhet och medvetande kommer tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948