Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 24 november 2014

2. Val av känslor

Jag har mina känslor och jag behöver mina känslor men jag är inte mina känslor. Jag blir gladare av positiva känslor och mindre glad av negativa känslor. Det säger sig självt att om jag samlar på mer positiva känslor än negativa känslor blir det som jag har mest av det som dominerar. 

Har jag svårt att samla på positiva känslor kan jag ibland tendera att istället samla på de negativa känslorna, bara för att ha några känslor. Då kan jag ändå känna mig bekräftad och uppleva något positivt av det, även fast jag bara samlat på det negativa känslorna. Detta får däremot andra konsekvenser som i längden inte blir bra för mig. 

Har jag bara en massa känslor i mig är chansen uppenbar att jag lever i en värld som inte är sann. Känslorna tar överhand och får mig att tappar greppet om verkligheten. 

Positiva känslor är antidepressivt, om de är äkta. De hjälper mig enklare att ta hand om det som händer i mitt liv som ibland inte är så enkelt. Livet är lite så ibland. De positiva känslorna kan få mig att göra storverk bara för att jag då befinner mig i ett positivt mod. Positiva känslor syns på min utsida och sprider på det sättet också en massa positiva känslor till andra som i sin tur sprider sina positiva känslor tillbaka till mig i sitt bemötande. Positiva känslor lär mig att se saker på ett positivt sätt medan de negativa lär mig att se saker på ett negativt sätt.

Jag väljer.

Vilka känslor väljer du att samla på? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948