Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 16 oktober 2014

Växande eller undergång

Hur gör jag för att min relation ska bli ett växande istället för en undergång. Vad krävs för att min relation ska bli en positiv del av mitt nu och min framtid. Vad behöver jag göra för att känna mig som en egen person i en tvåsamhet? 

För mig saknade jag nycklar för en sund relation. Det jag lärt mig hemifrån fortsatte jag att imitera när jag blev vuxen. Jag gjorde som jag sett och upplevt men med min egen tvist. Många saker var på liknande sätt utifrån min manliga förebild. Kopiering av hur att ta hand om mig själv och hur jag tog hand om min partner. Resultatet ledde till det jag varit med om. Kaos, otrygghet och ensamhet. 

För att förändra min gamla bild behöver jag lära om, göra om och göra rätt. Jag behöver se min del och arbeta med den, enbart. Allt annat blir fel fokus och utan resultat. När jag tagit tag i min del och funnit mitt läkande, släppt min historia och hittat balansen ökar förutsättningarna att hitta någon annan att dela mitt liv med.

Nej det finns inga fullkomliga människor utan fel och skavanker, det är inte det jag talar om. Felen är en del av charmen och mitt jag. Det handlar om att vara medveten om de fel och skavanker jag har, som en varudeklaration, en egen besiktning. När jag ökar min egen medvetenhet om mig och mina karaktärsdrag och beteenden ökar också mina möjligheter att inte falla tillbaka i gamla tankemönster och automatiska tankar. Det handlar om att inte falla tillbaka till gamla känslouttryck utan att koppla ihop det med mina tankar. Det handlar om att inte falla tillbaka till gamla automatiska beteenden som triggar igång mitt gamla jag.

Vad det handlar om är att vara öppen, villig och ärlig att våga se mig själv och våga se min del i det som sker i min relation och ta relationen med denna kunskap till en ny nivå.

Jag har mina fel och brister men jag har också mina tillgångar. Med dessa byggstenar vill jag gärna bygga en relation. Jag är öppen att våga pröva mina tankar och känslor tillsammans med dig. Jag är beredd att våga öppna det som tidigare kanske också var dolt för mig, även till dig. Jag är beredd att att vara genuin och skör. Jag är beredd att våga brista ut i fullständig okontrollerad glädje och tillit. Jag är beredd att släppa på min kontroll och fullständigt släppa taget. Jag är beredd att släppa ut min ärlighet till mig och dig.

Led mig som jag vill få möjlighet att leda dig. Leda oss iväg till en strand vi tidigare aldrig varit på. Möta våra jag och vår gemenskap utan bindningar och utan krav bara i syfte att låta oss växa mot ett ändlöst hav.

Välkommen!

Vad behöver du göra för att möta dig själv och andra med stor öppenhet, villighet och ärlighet?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948