Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 25 juni 2017

Och det är ganska skönt

Jag sitter här nu vid husknuten, det har varit midsommar som jag längtat efter med allt vad som ingår. Gäster, rutiner samma lika. Visst är det konstigt att vi gör samma sak år efter år efter år. Vi träffar, inte alltid men kanske ofta samma människor, äter samma mat och sjunger samma visor. Vi kanske bastar och badar  och vi diskuterar om både det ena och det andra. Samma om och om igen. Vi gillar det men när det är över så är det ganska skönt. Folk som kommit på besök ska ta sig hem, vi tackar och det är ganska skönt. När alla åkt hem kommer tystnaden, inga måsten och det är ganska skönt. 

För nu har vi fått den där boosten av sällskap, att umgås och att känna att vi kanske inte är så ensamma, egentligen utan det finns människor omkring oss som vill umgås när vi vill. När vi fått det vi vill ha så är det egentligen ganska skönt att bli själv och känna att det är vardag så att vi får göra precis vad vi vill. Inte ta hänsyn utan bara göra precis vad vi vill. Så det är ganska skönt att vardagen kommer så allt går tillbaka till det vanliga igen. 

Så helgen kom och nu är den slut och det är ganska skönt. 

En del utmaningar, en del tristess. En del måsten och en del skratt. En del bekräftelse och en del avslappning. En del traditioner och en del berättelser. En del upptäckter hos mig själv och en del upptäckter om andra. Och det är ganska skönt.

Jag lärde mig mycket om mig själv och jag lyckades mota en del gamla ovanor. Inte alla men några och det är jag stolt över. 

Hur blev midsommaren för dig och vad lärde du dig om dig själv? 

Idag är en dag det är ganska skönt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948