Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 23 oktober 2012

Början, mitten och slutet

Lär dig att känna igen början. I början är det som sker relativt lätt och okomplicerat vilket betyder att det är lätt att göra nått åt. Största risken med att gripa in i början är att du stör den begynnande processen genom att använda för mycket kraft.

En klok människa ser saker nästan innan de händer. En tusenmilavandring börjar alltid med ett enda steg.

När ett skeende väl redan har fått kraft och tagit form, håll dig då så mycket som möjligt i bakgrunden. Griper du in i onödan förvirrar du eller blockerar det som händer. Särskilt viktigt att tänka på är att inte få ett skeende att gå mot en särskild riktning eller efter en särskild plan.

Många förstör ett arbete eller ett skeendet strax innan det håller på att bli färdigt. De blir lite ivriga. Oftast handlar det om att de vill få ett bestämt resultat. De blir oroliga och gör misstag. Det är viktigt  att vara varsam och medveten. Gör aldrig för mycket. Var inte för hjälpsam och tänk inte på att få beröm för att du gjort något.

Eftersom en klok människa inte har några förväntningar finns det inte heller några misslyckade resultat.

Var uppmärksam, låt händelserna ha sin gång, håll dig i bakgrunden och se det som sker få en tillfredställande upplösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948