Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 22 oktober 2012

Möt konfrontationer medvetet och objektivt

Om du vill att dina handlingar ska få stor påverkan, var då medveten och objektiv. Om du är medveten vet du vad som sker och då handlar du inte förhastat. Om du är objektiv kan du reagera på ett balanserat och samlat sätt.

Ha respekt för alla frågor och personer som riktar sig till dig. Avfärda inga konfrontationer som oviktiga. Var inte heller rädd och ängslig om du blir överväldigad eller generad.

Om någon angriper dig eller kritiserar dig, reagera då på ett sätt som uppmärksammar och belyser händelsen. Det är alltid frågan om att ha egen mittpunkt och veta att varje konfrontation är en dans och inte ett hot mot ditt jag eller din existens. Tala sanning.

Om du är just medveten om det som sker i en grupp ser du den situation som uppstår långt innan den blivit ohanterlig. Alla situationer, hur omfattande eller komplicerade de än blir, börjar alltid med små och enkla rörelser.

Du bör varken undvika eller söka konfrontationer utan var bara öppen. När det blir en konfrontation, reagera då medan situationen fortfarande är hanterbar- Det är aldrig fördel att vänta tills det krävs en hjältes insats för att rätta till det hela. På det sättet blir möjliga komplicerade situationer enkla.

Om du inte skryter över din skicklighet eller om du försöker göra om andra efter ditt eget tycke är det ändå få människor som söker konfrontation med dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948