Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 9 oktober 2012

Livskraft inte upphetsning

Du som ger upp alla sina blockeringar och konflikter känner livskraften flöda fritt. Du strålar av hälsa som ett spädbarn och precis som barn är du nästan immuna mot skador. Du får inga insektsbett. Hunden anfaller dig inte. Bråkmakare lämnar dig i fred.

Din kropp verkar avslappnad och smidig, men du är påfallande stark och uthållig. Du är sexuellt attraktiva utan att vara öppet erotiska. Du sjunger eller till och med skriker länge utan att bli hes. Det är som om du var nyförälskad, inte i en person utan i hela skapelsen och din kraft är överflödande som hela skapelsen.

Det är ett misstag att blanda ihop spänning eller upphetsning med det levande flödet av insikt. Stimulantia och emotionella äventyr gör dig upphetsad, men den sortens upphetsning gör dig inte starkar. Tvärtom, spänning förbrukar energi och tär på din livskraft.

Tänk på upphetsning som den spänning som uppträder när stimulans möter motstånd. Den spännande upplevelsen slutar när stimulansen upphör eller när någon tröttnar.

Men den kraft som kommer av insikt är ett ständigt flöde. Den möter inget motstånd utan flödar oavbrutet i en lugn, jämn ström.

Upphetsning grundar sig på flyktiga begär. Livskraft har sitt ursprung i det eviga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948