Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 14 oktober 2012

Gör mindre var mer

Sträva efter uppriktighet och öppenhet. Din uppgift är att underlätta och belysa vad som sker i din omgivning med dig själv. Ingrip så lite som möjligt. Hur skicklig du än är skapar ingripanden en avgudan av dig och ett beroende.

Ju färre regler i livet desto bättre. Regler leder till mindre frihet och det leder till ansvar. Upprätthålla regler innebär tvång och manipulation vilket minskar spontanitet och tar kraft ur dig.

Ju mer tvång du använder desto mer motstånd sker i din omgivning. Manipulering får enbart din omgivning att försöka komma undan. Varje ny lag skapar en brottsling. Det är inget bra sätt att sköta om sig själv i relation med andra.

En klok människa ser till att det blir ett klart och välgörande klimat i hennes omgivning. Genom sin egen medvetenhet väljer hennes omgivning av sig själv ett bra handlingssätt.

När en klok människa tillämpar tystnad behåller hennes omgivning fokus. När hon inte tvingar på sin omgivning regler upptäcker de sin egen godhet. När hon handlar osjälviskt gör hennes omgivning det samma.

Att vara klok är att göra mindre och vara mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948