Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 31 juli 2015

Regn

Har nu varit på semester snart 3 veckor. Vi har varit på landet och det är oftast väldigt skönt och avslappnande. Oftast är det sol på sommaren och ofta ett underbart sätt att koppla av. Det vilar ett lugn på ön.

Denna sommar har däremot blivit en utmaning för mig. Jag inser att det varken är smart eller att det leder någon vart att klaga, tvärt om för då svärtar jag ner här och nu ytterligare och låter något annat bestämma över hur jag ska må. Men ändå så verkar det som vädret för en smula vunnit. Jag känner mig irriterad och jag beter mig på ett sätt i småsaker som gör att jag just nu är formligen knäpp. Det kryper under huden och det skapar olust. Varje liten gnutta sol som visat sig och nu särskilt  i helgen får mig att se det jag saknat och förbanna att jag har mer arbetasdagar kvar till nästa sommar än semester nästa år. Fötterna fortsätter vara kalla och badvattnets temperatur vägra krypa över 18 grader. 

I samma stund jag tillåter mig beklaga mig en stund så inser jag hur tokigt det är. Acceptera, gör nya val, se fördelar, gör det du vill även fast det inte är sommar och sol. Vad är det egentligen som hindrar mig?

Denna dag ser jag blå himmel. Härligt! Nu kan vi sitta ute. Är det mulet och grått får jag sitta inne. Tänk vad många saker man kan göra inomhus. Elda i spisen på sommaren det går inte när det är varmt. Bastu kan man bada i alla väder. 

Jag har alltid möjlighet att göra andra val och nya val jämfört med de val jag gjort sekunden innan. Acceptera och anpassa mig till omständigheterna och göra val som får mig att må bra utifrån situation. 

Att sitta kvar och älta som i detta kalla väder gör även stunden nu olidlig. Det blir som om regn blir dubbelt plågsamt då. 

Så härliga regn välkommen! 

Hur påverkas du av väder? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948