Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 17 februari 2013

Vi behöver struktur

Struktur är inte samma som tvång eller påtryckning. Vill vi ha en förändring i vårt liv behövs struktur.

Vi vill bli befriade, vi vill vara lyckliga, vi vill ha frid.

Inget av det har vi om vi är missnöjda. Vårt sinne är odisciplinerat där vi inte kan välja mellan vad som är glädje och sorg, njutning och smärta, kärlek och rädsla.

Vi behöver finna ett sätt att skilja dessa åt. Vi behöver struktur.

Vad som krävs av oss är att vara öppna och villiga. Öppna och villiga att se det som finns att se och inget annat. Släppa tanken om det vi tror att vi ser som påminner oss om det förflutna.

Kan vår uppfattning av världen bli befriad om vi inte själva först blir befriade. Befrielsen ligger i att kunna uppstå med nya insikter och med ett annat sätt att se på vår omgivning. Att se världen som den är.

Vill jag se världen omkring mig på ett annat sätt behöver jag välja, välja att påminna mig om att jag vill se det som är. Jag väljer själv att se nu, det som är nu. Jag vill förändra genom att vara fast besluten att förändra mitt tillstånd till ett tillstånd som är bättre och som jag vill ha.

Detta kräver övning och struktur eftersom mitt ego vill trycka mig tillbaka till ett liv och en världsuppfattning som existerade innan jag fattade detta beslut.

Det jag längtar efter kommer jag att se. Detta är den verkliga lagen om orsak och verkan så som den fungerar i världen. Oavsett om det är dåligt eller bra så är det jag vill det jag får.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948