Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 13 april 2015

Den svarta svanen

För länge, länge  sedan fanns det bara vita svanar i Europa men inga svarta. Svarta svanar var en omöjlighet, tänkte man. Så när man tänkte att det fanns något som aldrig någonsin skulle kunna inträffa kunde man ibland kalla det just en svart svan. Men tiderna förändrades och vi blev mer globala. Vi började resa långt ute i världen. Så hände det helt plötsligast att man på södra halvklotet, på vissa ställen kunde stöta på en svart svan. Det omöjliga hade hänt. Idag använde man en svart svan för saker som statistiskt skulle kunna hända men som troligen inte alls händer, men ändå händer det. Harrisburg, 9-11, kraftiga stormar som raserar skog i Sverige osv. 

På samma sätt har vi svarta svanar i livet.  Depressioner, sorg, beroende, utsatthet, arbetslös, att bli sjuk kanske rentav att död. Vi vet att de kan hända men det känns som det inte gäller oss. 

Samma sak med kärlek, känsla av lycka och sammanhang. Omvänd, befriad från missbruk och beroende, få ett arbete, bli frisk eller kanske att vinna 1 miljon på triss. 

Ändå sker det omöjliga eller nästan omöjliga. Det händer och alla trodde vi att vi var imuna eller saknade tur.

Det nästan omöjliga händer som en blixt från en klar himmel. Eller så är allt detta bara en konsekvens av ett liv där vi adderat bra saker eller mindre bra saker som slutligen leder till något.

Mina svara svanar handlade om döden, åldrandet, kärleken och tryggheten. 

Tänker du att det finns svarta svanar i ditt liv? Du vet att det finns men det kommer aldrig att hända dig, bra eller mindre bra saker! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948