Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 30 april 2015

Tänk om

Bara ett tankeexperiment. 

Tänk om vi alla kunde lära oss att varje dag skapa balans i oss själva genom att göra en del saker på rutin. Tänk om dessa rutiner var något vi lärde oss i skolan redan som barn. Kanske rent av i förskolan. Vad skulle detta innebära för all mänsklighet. Skulle vi sluta att vara osams? Skulle vi sluta att ha krig? Skulle vi ha inga eller väldigt få med psykiska problem? Skulle alkohol och andra drogmissbruk vara helt utrotade? Skulle ilska vara utbytt till kärlek? Skulle oförrätter mot andra vara ett minne blott? Inga skulle plåga djur och växtlighet och jorden skulle hållas i en miljöriktig balans? 

Bara om vi hittade ett sätt att vara i balans i oss själva och lära oss att vara här och nu. 

Kanske skulle vägen dit kunna vara att vi varje dag hade som rutin att:
- meditera morgon och kväll för att närvara här och nu genom att koncentrera oss på vår andning,
- bestämma oss för vilken känsla vi vill bära på under dagen
- på kvällen skriva vår dagbok och reflektera över dagen
- direkt be om ursäkt för de felsteg vi tar
- förlåta oss själva och andra
- be om hjälp för det vi känner vi har svårt  att förändra

Varje dag samma rutin för att skapa balans i oss själva.

Hur skulle det påverka oss själva och vår värld? 

Om du tänker att detta skulle vara något väldigt stort så kan jag tala om att det är precis vad det är. 

Detta är ett tankeexperiment men ändå är det precis så alla gör som har funnit sig själva i något slags troende. Kristna, muslimer, ortodoxa, buddhister, katoliker osv. De som valt att vara så kallat bokstavstroende och följer skriften har hittat en rutin som ger dessa personer en chans att skapa en balans i sig själv. De väljer att följa rutiner för att hitta meningen med livet och hitta sig själv genom att hitta frid i sin själ och kropp. 

Det finns de som gör det. Det finns gott om de som förnekar kunskapen och inte förstått och det finns de som tolkar budskapet sedan flera tusen år tillbaka på ett felaktigt sätt. 

I den världen lever vi med väldigt många människor som inte vet hur de ska komma i balans och därför, på en massa andra olika sätt försöker skapa en balans som tyvärr oftast misslyckas. Balans går inte att köpas för pengar och inte heller att vinnas med makt. Balans handlar enbart om det egna arbetet med mig själv att genom rutiner föra mig till min egen balans fri från rädslor fylld av kärlek. 

Vilka rutiner har du valt för att hitta din egen balans? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948