Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 22 april 2015

Shortcut

Så händer det. Det kommer konstiga ord ur min mun. Det kommer konstiga tankar. Känslorna styr och för mina olika ord i olika former inne i mig och ut från mig. Herre Gud. Vad har jag för problem. Varför var det viktigt att hävda mig just där och just då? Varför var det viktigt att för huvud taget säga något. Kända jag mig liten? Var det någon som jag tyckte körde om mig. Fick jag inte den uppmärksamhet och plats jag tycker att jag behöver. Vad hände? 

I ett ögonblick så händer det. Vi faller tillbaka i hamla mönster och gamla beteende. Det är lite som att som någon som tidigare varit rökare helt plötsligt sitta där med en cigarett eller som en person som kört med Lchf- program helt plötsligt äter godis som förr. Det bara händer och kommer från ingenstans. Det överraskar och det anfaller och just när det händer sker det helt okontrollerat. 

Just i stunden när det händer påverkas vi av något som kommer för nära eller där vi för tillfället kände någon slags rädsla. Något som passar in i en öppning av vår egen själ. Något som inte fått läka som det ska. Något som vi rent av inte ännu varit riktigt uppriktig och ärlig med oss själv om. 

Det handlar inte om kontroll, för att det sker är helt ok, vi är inte mer än människor. Det handlar mer om när det biter sig fast i oss och vi inte riktigt kan släppa det som skett som vi behöver arbeta med det. Vi kommer att göra fel och tokigheter många gånger om i vårt tillfrisknande och det är ok. Det viktiga är hur vi hanterar det när det sker och att vi finner vägarna som leder oss vidare. Vi kanske behöver snabbt be om ursäkt för det som skett till andra eller vi behöver snabbt förlåta andra eller oss själva. Vi behöver finna snabba shortcut för det som tidigare fick oss att gräva ner oss i oss själva. 

Har du funnit dina shortcut när du stiger fel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948