Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 3 juni 2015

Det finns inga misstag

Glöm det! Det finns inga misstag. Du har aldrig gjort fel. Du har inte varit den som klivit fel eller träffat fel man eller kvinna. Du har inte fel jobb eller vänner. Du äter inte fel mat eller dricker för mycket. Du är inte för mycket i dina känslor eller tankar. Du fick inte barn för tidigt eller har gjort dåliga affärer. Du litar inte för mycket på människor eller har ingen tillit alls.

Detta är inget fel i allt detta. Du har inte gjort några fel. 

Det är helt andra saker som styr. Du hade definitivt inte kunnat gjort på något annat sätt, just då.

Att det fick konsekvens de val du gjorde,  det är en annan sak. Att du kanske inte skulle göra samma eller liknande val idag,  det är en annan sak. 

Du gjorde val då och de var rätt då. 

Det som händer är att du styrs av ditt öde. Ödet hittar samma typ av män eller kvinnor åter och åter igen. Ödet får dig att göra återfall. Ödet får dig att begå misstag efter misstag. Du kan inget göra förrän du kommer på vad du ska göra för att det ska bli på ett annat sätt. 

Under tiden lär du dig. Det är det som är livets skola. Alla fattar vissa typer av beslut en del av livet och andra typer av beslut senare i livet. Vi lär oss hela tiden. Det är därför vi går i skola. Det är därför vi går i terapi, skola för själen. Det är därför vi tränar och övar. 

Vad är ödet då? En Gud? Kanske det. En speciell gud som du älskar ibland och har svårt för att älska ibland. Den guden är du och ditt inre jag. Dina tankar och dina känslor. När tankarna och känslorna inte är överens brukar ofta känslorna vinna. 

Du styr inte över detta ödet men du kan vara vän med det. När du har en bra balans så kan du se att saker brukar bli som du tänker. 

Vad formade och formar ditt liv och ångrar du det du gjort? 

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948