Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 5 juni 2015

Vad jag belysa

En del egenskaper, både bra och mindre bra bara finns där. De är och de som är är jag. Det är min karaktär på gott och på ont. När jag inte fullt ut kan tämja detta lejon behöver jag möta det på ett annat sätt. 

Egenskaperna bara finns där. Utan dessa är det inte jag. 

För de egenskaper som givit mig allt för stora konsekvenser behöver jag däremot hitta ett sätt att vända de negativa effekterna till positiva effekter. 

Jag är den jag är. 

Detta betyder inte att jag för evigt ska fortsätta med beteenden som kan skada andra. Detta betyder inte att jag för evigt ska fortsätta att leva med de negativa effekterna. Detta betyder inte att jag för evigt ska tänka, känna och göra som jag gjort.

Men det betyder att jag ska hitta ett sätt att accepter den jag för tillfället är i det jag tänker, känner och gör. Därifrån kan jag sedan ta nya steg. 

En del av dessa steg kanske inte handlar om att ta bort beteenden utan det handlar mer om att förändra för att få positiva effekter istället för de negativa effekter jag fick innan. Det finns nämligen alltid en positiv sida och en negativ sida i allt det vi gör. Det är upp till mig att välja vilken sida jag vill ska lysa bäst.

Det jag belyser är så det blir. 

Jag accepterar och jag förfinar den jag är för att få det jag vill. Det är en del av mitt dagliga arbete. Det är så jag lyser bäst. Finns det mörka sidor i mig som får negativa konsekvenser behöver jag belysa det så att de lyser upp istället för att skapa mörker.

Hur gör du för att lysa? 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948