Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 3 december 2014

11. Utanför och innanför

Alla mina tankar och alla mina känslor är sådant som sker innan för mig själv. I min värld innanför mig själv skapar jag mina egna händelser. Jag skapar sådant jag tror är en sanning. Jag kopplar min historia till det som sker här och nu och jag spelar olika typer av drama. Jag oroar mig för sådant som jag inte vet något om och kan påverka och jag gör saker eller låter bli att göra saker på grund av sådant som jag upplevt innanför mig själv långt tillbaka. Innanför mig själv skapar jag mitt sätt att förhålla mig till livet vilket får konsekvenser.

Utanför mig själv sker allt det andra som inte alls har med mig att göra. Där sker sådant som kommer från andra som har sina egna liv innanför dem själva. Det finns människor som har åsikter om mig, gillar mig eller gillar mig inte. Människor som i allt de säger bygger detta utifrån den värld de har innanför sig själva. Vad jag än säger till någon annan utanför mig själv handlar om mig. Vad jag än får höra från någon annan om mig har med den andra att göra. Detta är ofrånkomligt.

Ändå.

Ändå så bryr jag mig mer om det som sker utanför mig själv än det som kommer från mig själv även fast inget av detta är mer sant än det andra. 

Det som är viktigt i allt detta är att förstå att det är på detta viset och att jag behöver hitta ett sätt att förhålla mig till det som sker. 

Vägen till ett harmoniskt liv börjar med mig och har egentligen inte alls att göra med det som sker utanför mig. Det som har betydelse är bara hur jag förhåller mig till det som sker där utanför. 

Hur enkelt är det för dig att se det som är utanför dig själv och det som sker innanför dig själv? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948