Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 24 december 2014

Den goda julen

Jakten är slut. Idag är dagen. Fylld av förväntningar eller redan blivit besviken. Vi räknar ner för att komma hit och vi tänder ljus för att verkligen inte glömma bort just denna dag. Förberedelsen är enorm. Vi städar, vi pysslar, vi handlar klappar och tar fram julsaker. Granen ska in och mat, kakor och godis ska göras. Allt ska följa ett särskilt regelverk och inget får missas. Blir det inte som jag önskar och vill så är det ingen jul. Ibland blir vi vuxna, som barn på nytt. Vi vill komma ihåg och vi vill känna igen som det var. 

Jag faller ibland ner i den gropen. Det ska vara på mitt sätt. Jag drabbas och andra drabbad av mig i namnet av en massa vansinniga traditioner. Tänk vad djupt det ändå är rotat. 

Vissa säger att är det någon dag du inte ska vara själv så är det just julafton. Det ligger en aura av gemenskap i just julafton som kan göra att ensamheten blir som svårast just denna dag, när vi möter den. Det är inte alltid så att vi väljer men kan vi välja kanske just denna dag inte ska vara den dag vi utmanar oss själva. Samtidigt så handlar allt om hur jag förhåller mig till saker och ting. Det är ju bara en onsdag som vilken onsdag som helst. Vad är det för märkvärdigt med det?

För mig är detta med jul, midsommar och födelsedag något särskilt. Det är något jag tycker om. Jag har haft både hat och kärlek till dessa dagar. Nu är det mest kärlek. När jag slutar att kontrollerar brukar det bli ganska bra. När traditionen blir vad det blir istället för en regelbok löper dagen igenom ganska smärtfritt och behållningen är just att ta det lugnt och koppla av.

Detta år och denna jul blev jag utmanad och fick möta min regelbok. Jag kände ett lugn först när jag insåg att oavsett vad som händer så blir det min jul även detta år. När  jag fyller mig själv med kärlek kan det aldrig gå fel. Allt annat är en imaginär. 

Jag har redan fått min julklapp, kärleken till mig. 

Jag har slagit in en särskild julklapp idag, en julklapp till dig. I denna klapp finns ett stort tack till dig som lyssnar och läser och som vågar möta dig själv genom mig. I denna klapp har jag också lagt med det som du redan har. Du har allt och haft det redan sedan du blev till. Du saknar också definitivt ingeting. Allt som du behöver har du. Nu handlar det mera om att du tar hand om det du har, dig själv och är rädd om det du har. Du skapar varje dag din nya historia. 

En riktigt God Jul min vän! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948