Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 27 juli 2016

Du har fel jag har rätt

Jag sätter mig på mitt höga säte och diskuterar. Jag pekar och domderar. Jag vet. Jag har varit med om. Jag ser och hör. Jag kan. Du kanske också kan men jag kan mer. Kan inte du eller hittar egna vägar så vet jag minsan vad som är rätt. Jag avgör vad som är normalt och sätter livets agenda. Jag använder hela min kraft för att du ska förstå att jag sätter reglerna och du får följa.

Ibland är jag lite mer subtil. Jag går i allians med andra som tycker som jag för att visa att jag har rätt. Jag skvallrar och snackar skit. Jag vältrar mig med andra i de misstag du gjort. Jag gör mig lustig bara för att stärka min egen osäkerhet. Jag vet vad du behöver och nästan vad du vill. Jag gör allt för att du ska förstå att  mina tankar, åsikter och idéer är de rätta och att det är dessa vi alla behöver följa. Allt förmedlat från botten av mitt ego. 

Jag möter detta varje dag hos mig själv. Jag möter mitt ego som vill skydda sitt revir i rädslan för att förlora. Jag möter andra egon som gör som mitt. Vi möts alla och sjunger vår lov. Vi sjunger i rädsla för att sjunka och det enda vi gör är att sjunka djupare ner i vår egen avgrund.

Egot är inte min fiende. Han gör mig också gott men jag behöver stilla hans framfört, men inte stilla hans hunger. Egot behövs när fara finns eller när jag behöver kraft att genomföra sådant som jag ibland inte tror mig mäkta med. Ofta är dock mitt liv inte hotat så jag behöver be honom vila tills dess att han behövs. 

Jag skulle vilja påstå att det är i mina djupaste tankar eller i möten med andra jag utmanar mitt ego och därmed mig själv. Självömkan och harm, dominans och uppoffring. Jag skapar motsättningar med mitt intellekt som skapar känslor jag inte vill känna. Jag tror jag blir en vinnare men det enda jag gör är att förlora. Det är inte genom att vinna jag vinner något beständigt den tävlingen vill jag inte vara med. Jag har vunnit och därmed förlorat allt för många gånger och se vad jag fått. Jag vann ett krig men förlorade ett liv. Väljer jag att vinna livet behöver jag våga förlora ett antal krig. 

Jag finner varje dag krig jag inte ska delta  i och som jag behöver backa ur. Krig som enbart skulle stärka mitt ego. Att våga avstå är den bästa segern. När jag vet att jag inte behöver definiera mig själv via andra upphör lusten att kriga. Då är jag trygg i den jag är oavsett vad andra tycker eller gör. Först då kan jag möta mitt genuina kännande jag och visa vems andra jag, jag söker.

Vilka krig för du?

Idag är en dag jag åker slalom mellan de krig jag möter för att stärka att jag är bra som jag är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948