Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 17 juli 2016

Gör något, för helsike gör något

Krig. Militärkupp. Terrordåd eller ett vansinnesdåd. ISIS. Vansinnesskjutning. Fördärv och förfall. Lidande och sorg. Bekymmer och tråkigheter. Leda och tristess. 

Det är för hemskt. Något behöver verkligen göras. Varför gör ingen något? Varför sker inget? Det är uppenbart att det behöver hända något annars kommer det inte att bli bra. Ska vi verkligen bara se detta hända. Gör något. Gör något någon. 

Ja varför gör vi inget, var och en. Jag har mitt ansvar. Allt börjar där. Jag har mitt eget ansvar när det gäller mig själv. Ingen annan. Vill jag att saker ska ske behöver jag göra det så att det sker annars kommer inget att ske. 

Samma gäller allt annat som jag inte är nöjd med. Vill jag att förändringar ska ske  även med detta har jag även här ett ansvar. Ansvar att se till att gör min del i det som behöver ske. Om jag inte vill att våld ska ske i världen är det mitt eget ansvar att sprida det motsatta bland mina närmaste, på jobbet och i vardagen. Vill jag att människor ska vara generösa och givmilda behöver jag själv starta med att ge istället för att kräva att jag ska ha. Vill jag att människor ska börja leva istället för att sluta sig behöver jag själv börja med att öppna mig. 

Det är så uppenbart, just när man är med barn, som jag är just nu några dagar under sommaren, att det är vad jag gör som avgör inte vad jag säger att andra ska göra. Det jag gör, gör barnen. Jag behöver se över mina beteenden och mina vanor, först då kan jag förändra min omgivning. Först då finns det en chans att jag kommer att möta det jag önskar möta. Kärlek ger kärlek. Hat ger hat. Våld ger våld. Ödmjukhet ger ödmjukhet. Respekt ger respekt. Tacksamhet ger tacksamhet. 

Just nu skriver jag blogg i mobilen och de två killarna jag har här sitter med mig och håller på med sina telefoner. De ser vad jag gör och gör liknande. 

Jag har varit en fighter och jag tror att jag fortfarande är det på ett sätt som inte är bra. Det kan lätt bli för eller emot. Detta betyder att jag utesluter människor istället för att inbjuda. Själv önskar jag att bli inbjuden. 

Är du en människa som önskar att andra ska förändras sig? Är du en människa som önskar saker av andra men sällan får? Är du en människa som känner ensamhet och önskar att andra skulle möta dig?

Idag är en dag jag gör sådant jag känner att jag önskar från andra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948