Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 9 juli 2016

Jag kan göra vad jag kan resten styr jag inte över

Vad styr vårt liv? Vad är det som gör att vi har det som vi har det. Handlar det om andar och energier, det goda eller det onda. Vissa verkar bara bara bli drabbade. Handlar det om tur och otur. Handlar det om att vi blir straffade för det vi eventuellt gjort. Har det med karma att göra. Är vissa ett måndagsexemplar eller är det ett resultat av en olycklig kombination. Handlar det om olyckliga omständigheter eller världsalltets cykel. Vad är det som får saker att hända? 

Jag tror inte att jag kan styra över allt. Jag tror inte att allt jag gör kommer senare att hamna i mitt eget knä. Ibland händer bara saker som ett resultat av olyckliga kombinerade händelser. 

Men jag tror på att jag kan göra mitt bästa för att det ska bli så bra som möjligt. Jag kan umgås med människor som är bra för mig. Jag kan äta och dricka sådant som bidrar till en bra hälsa för mig. Jag kan välja att bo på ställen där jag kan andas bra luft, där det känns lugnt och där jag får en harmoni i min kropp. Jag kan välja att vara närvarande och inte samla på aggressioner, skuld och skam. Jag kan välja att förlåta och be om ursäkt. Jag kan göra val som handlar om att inte leva sedan eller då utan här och nu. Jag kan välja att var ärlig och i övrigt inte mata mig med sådant som får mig att välja att tänka negativa tankar. Jag kan vara ödmjuk och hjälpsam och vilja andra väl. Jag kan med andra ord göra val som ökar mina förutsättningar för att få ett bra liv. Mer kan jag inte göra och är det så att mitt liv ändå inte blir som jag tänkt mig för att det händer något som inte verkar bra så får jag förhålla mig till det som hänt. 

Vad kan jag mer göra och när jag gjort det då ligger allt övrigt inte i mina händer utan någon annanstans. 

Hur tänker du? Att du är drabbad av det onda eller goda? Vad gör du för att det ska bli så bra som möjligt? 

Idag är en dag allt börjar och slutar. Idag väljer jag vad jag kan bidra med för att det ska bli så bra som möjligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948