Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 30 juli 2016

Vänner- att ta vara på

Jag har haft lätt för att komma i kontakt med människor och vara social. Jag kan också få vänner men även förlora de vänner jag trott jag haft. Vänner känns alltid viktigt men inte alltid enkelt att få och behålla.

När jag är ute på landet, på mitt sommarställe kan jag ibland känna hur uppenbart det är och vilken sorg jag ibland i botten av mig själv känner för detta. Jag får tillbakablickar av hur det varit och hur det präglar idag. I dessa stunder ser jag inte de vänner jag har utan mer de jag förlorat vilket givetvis är min brist på närvaro här och nu. Men så känns det ibland och jag får en känsla av utanförskap med grannar som inte hälsar eller beter sig på olika sätt. Mina egna reflektioner säger mig att jag givetvis är en del av det som skett men ändå kan jag ibland känna en sorg att ha människor i min närhet som till och med saknar respekt. 

Jag kan inte styra hur min historia utvecklats och jag kan definitivt inte förändra andra, jag har sedan länge insett detta men jag kan ändå känna att en sorg vilar kvar. Kanske är det sorgen som är besvärande mer än att jag vill vara vänner med grannen. 

Det enklaste hade varit att sälja och inte utsätta mig för känslan samtidigt finns det så mycket annat som tillför att finnas här så jag gör ett val. Jag har tänkt på detta vid flera tillfällen men kommit fram till att mitt val är att stanna kvar. Stanna kvar men ändå visa respekt den motsatta vägen och leva och forma mitt liv i min nya situation. 

Min egen tillit till det som sker är att jag tänker att vad jag kan göra är att vara mig själv och ha tillit till att när jag är mig själv kommer saker till slut att förändras på något sätt. Historia är historia och framtiden behöver inte bli som historien. Den blir på ett annat sätt. Under tiden lever jag här och nu. Kanske kommer vi aldrig att bli vänner, då är det så. 

Sorgen och det som hänt med grannen ska inte definiera mig eftersom det är jag som identifierar mig. Mina tankar, mina känslor och mina handlingar fritt från annat och fritt från skuld och skam. 

Vi är flockdjur och vänner är viktigt även fast vi ibland vill vara själv. Ta hand dig själv och finn dig själv utan att definiera dig genom andra men se till att hitta dina vänner. Det är viktigt!

Kan du känna att du saknar vänner eller tappat kontakten med vänner du haft? Vilar en sorg kvar?

Idag är en dag jag möter människor som mina vänner och respekterar dess person. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948