Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 13 juli 2016

Fiender i all ära

På landet försöker jag få till lite odlingar av bland annat squash. Tidigare år har det gått bra. Ja kanske inte förr året då för då kom inget. I år har jag sett det växa men besväras av vinbärssniglar eller vad det är med skal. Sniglar som äter bladen av mina squash. De är sanslösa och verkar vilja äta just detta. Jag har olika sätt för att skydda mina plantor men ändå lyckas de.

Jag märker hur min personlighet förändras av att sniglarna inte lämnar det jag försöker odla, ifred. De blir mina fiender och det känna definitivt inte som en utmaning eller en lek. 

Men intressant är det ansåg att dessa smådjur kan väcka sådana känslor på detta sätt. Naturen ger och naturen tar och jag är en del av det. Men jag tror att jag äger den för jag har planterat något som jag vill ha. 

Känslor av ilska och uppgivenhet. Känslor av utsatthet och irritation. Känslor att vilja skada eller förgöra. Känslor knappats av kärlek.

När jag möter en motståndare borde det kanske mer vara en utmaning men blir på blodigt allvar. Det blir som det är ett problem som ska lösas och att jag har en fiende. 

Idag kan jag känna att jag inte har så många fiender längre. Det finns utmaningar men sällan fiender. Visst kommer jag i kontakt med människor som inte tycker som jag eller där jag märker att det blir en kamp eller att vi inte drar jämt. Jag vet att jag själv också kan reta upp människor på ett olyckligt sätt. Det skapas en spänning.

Förr var det mer tydligt hur jag kände att det fanns de som var emot mig eller med mig. Idag märker jag att samma sak kan uppstå men jag ser inte polariseringen på samma sätt utan ser, i allt att jag har en del i det som sker. Min del. När detta blir uppenbart blir det den delen jag försöker förändra och lämnar den andra delen helt utanför eftersom jag inser att detta enbart skulle öka spänningen vilket jag inte vill.

Har du fiender eller känner motstånd i något som upptar din energi på ett sätt som besvärar dig och som skapar irritation i din kropp? 

Idag är en dag irritation mot andra känns som slöseri och där jag förlåter mig själv när jag ändå ibland leder mig själv in i dessa återvändsgränder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948