Följ bloggen genom att skriva din epost här så kommer det ett mail till dig vid varje nytt inlägg.

lördag 10 december 2016

Tvivel och tålamod

När jag tvivlar upptas min själ av oro och bekymmer. När jag tvivlar har jag en vilja att saker ska ske snabbare än det sker. När jag tvivlar vill jag styra min omgivning mer än vad som är möjligt. 

Mitt egen tvivel låser fast mig i positioner där jag hindrar min egen utveckling. Tvivlet blir ett svar på tron på min egen eller andras förmåga. 

Jag har många gånger tvivlat både på min egen förmåga men även andras. Jag har haft egna uppfattningar om vad som är rätt och vad som är fel. Jag har tvivlat och gör det säker fortfarande  i perioder på min egen framtid och om min egen situation vilket försatt mig i känslan av osäkerhet och olust. Jag har föreställningar som ibland griper tag i mitt mående och håller mig kvar i positioner jag önskade jag slapp. 

Men tvivlet är bara brist på mitt eget tålamod. Tålamodet att vänta in och se vad som händer. Tålamodet att våga stå kvar i det som känns. Tålamodet och tilliten till att det ordnar sig. 

brist på eget tålamod vill jag påverka och påskynda förloppet på ett sätt som inte alltid blir till min fördel. 

Med tålamod handlar det om att vänta in och låta det som sker ha sin gång. Med tålamod handlar det om att ha tillit till att saker och ting kommer att ordna sig oavsett om det handlar om mig själv eller andra. 

Hamnar du i tvivel och i så fall klarar du av att vänta in eller tappar du ditt tålamod? 

Idag är en dag jag tillåter mig tvivla men jag väljer att inte agera på det. 

3 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet. Speciellt den sista meningen. "Idag är en dag jag tillåter mig tvivla men jag väljer att inte agera på det." Precis så lever jag mitt liv för det mesta. //Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis Sanna att du hittat en väg. Det är just den väg vi själva behöver finna som är den bästa för oss.

   Radera
  2. Tack förresten för att du uppskattar det jag skriver och kul att du har användning av mina reflektioner.

   Radera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948