Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 28 augusti 2016

Hur mår min lem

I helgen har jag haft möjlighet att träffa några av de män som jag regelbundet träffar som kompisar. Tillsammans med dessa män tillåter vi oss att tala om det som känns, det som är och det som vi tänker och gör. Tala om oss och till oss själva tillsammans med andra, med andra ord. 

Hela helgen har vi varit tillsammans i gemenskap och värme. Vi vill pröva oss själva att finna nya vägar och öppna nya dörrar. Inte självklart för att vi mår dåligt eller har ett problem men även det förstås. Vi söker och letar efter det vi kanske kan finna som gör att vi kan komma djupare in i oss själva.

Denna helg har vi talat mycket om vår egen manlighet och de symboler vi möter i naturen som kan representera var och en av oss. Vi har lagat mat och vi har bastat. Vi har gått i naturen och mött vilda djur. Vi  har berättat om saker som för var och en varit viktigt och vi har knådat fram vår egen lem. Ja precis, vi har med lera givit uttryck för hur vår lem mår och modellerat fram den var och en.  

Just att tillåta sig att i grupp både modellera med händerna något så vitalt som vårt kön och att sedan tala om den var oerhört intressant och väckte en massa tankar och känslor. Tillåtande känslor men också förbjudande känslor. Vad ska andra säga och vad ska våra partner säga när vi kommer hem och berättar om detta och har vår egen lem med oss som en modell i väskan. 

Temat var oerhört spännande och det var så intressant att arbeta med detta genom lera och med händerna. Det var ett oerhört bra sätt att komma förbi tanken och egot och att direkt arbeta med händerna och känna efter vilka känslor detta skapade. 

Det visade sig att vårt moddelerande verkligen berättade något för var och en och att vi tillät oss att tala om hur vår lem mådde. Vi talade om sexualitet och vi talade om förmågan och prestation. Vi talade om frustration och vi talade om bra och mindre bra sex och om kärlek förstås. 

Vi klädde av oss bildligt talat lite mer än vanligt och vi kom varandra och oss själva lite närmare. 

Hur mår din lem eller ditt sköte. Tänker du på det och vågar du tala om det med andra? Är sexualitet något du inte talar med andra om eller ens med din partner eller bästa vän? 

Idag är en dag jag tillåter mig att tala om allt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948