Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 11 april 2013

Att alltid vilja ha mer


Jag har alltid jagat efter det största, det som är lite mer än det andra. Jag har sett till att jag fått. Jag har jag inte verit nöjd utan velat ha lite mer. Detta har jagat mig hela mitt liv och jag ser idag hur det finns kvar och är en del av mig men jag hanterar det idag på ett helt annat sätt.

Att alltid jaga efter mer och mest kan stå för många saker.

Det kan innebära att jag
- inte är tacksam för det jag har,
- inte inser värdet av det som jag har,
- jämför mig med andra,
- tror att jag är mer ju mer jag har.

Jag blir inte nöjd i mitt Egot. Egot vill äga och egot vill ha.

Ger mitt ego bort saker handlar det om att egot vill ha något annat. Det finns alltid ett underliggande syfte. Syftet att få mer.

Att vilja ha mer handlar om rädslor som jag inte vill hantera. Vilka rädslor jag än har.

Att vilja ha mer blir en flykt och en ersättning för något. Flykten består i att inte vilja konfronteras med mitt eget ego.

Att komma ur denna jakt är att inventera vad det står för. Vilka rädslor jag har som skall ersättas med att ha mer. Vad har jag för tankar om det och vilka känslor ger det. Vad har jag för känslor och vilka tankar skapar jag omkring det.

Att vilja ha mer är att jämföra mig med andra. Jag jämför mig med andra utan att ha en aning om vilka uppoffringar de gjort och vilka val de gjort i sina liv. Jag vet inte deras syften och vet inte heller vilka förutsättningar de har. jag kanske inte ens vet om de har det jag tror att de har. Vad jag ser är bara vad jag tror mig se och var jag befinner mig i förhållande till det. Detta skapar avundsjuka, missunnsamhet och att jag förstärker och bekräftar mitt eget underläge.

Detta tar en massa energi från mig. Egot driver in mig i en tävling som jag inte vill delta i men tvingas in i. Jag tävlar dessutom med andra egon.

Med insikt om mig själv och acceptans för mina karaktärer kan jag ställa mig vid sidan om och acceptera att jag har det jag har och är tacksam för det jag har just nu. Tacksam för att jag egentligen har allt redan.

Jag har ett liv. Jag har en insikt och en medvetenhet att se mitt eget varande.

Är jag närvarande, ärlig och uppriktig. Är jag öppen och villig. Då finns alla förutsättningar för att jag ska kunna våga stå kvar och förändra mig utan att påverkas av mitt egos egen önskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948