Följ bloggen genom att skriva din epost här så kommer det ett mail till dig vid varje nytt inlägg.

torsdag 13 april 2017

Konsten att ha två tankar i huvudet samtidigt

Det är lätt att fastna i ett tankesätt och ha ett fokus omkring vad det är som drabbat mig och  vad som är bra för mig. Jag ser andras problem men är mindre vaken för mina egna. Jag ser mina grundbehov men är sällan öppen för andras. Jag låter mig själv svara upp för min egen överlevnad men inser inte vilka andra jag offrar. 

Oavsett vilket fokus jag har behöver jag en "second opinion". Jag behöver spegla mig själv och granska mina egna syften och vad som faller runt omkring mig för att jag ska kunna resa mig upp.

Jag behöver ha två parallella tankar i mitt huvud samtidigt, som speglar mig och som öppnar upp för en annan sida på saken. Jag behöver reflektera. 

Att reflektera är inte enkelt. Det krävs en mästare inom oss alla för att lyckas balansera vårt inre ego och vårt inre jag. Ibland är detta en omöjlig uppgift men med träning går det att göra detta möjligt. Allt ha handlar om förmågan att tänka flera olika motstridiga tankar samtidigt där båda kan ha rätt. 

Å ena sidan å andra sidan och samtidigt utifrån detta fatta ett balanserar beslut. 

Genom att varje dag reflektera och se sin egen del i det som sker öppnas också möjligheten att i mer svåra situationer fatta för oss själva långsiktiga kloka beslut. Vi är inte en åsikt och en inriktning i våra tankar utan vi är bärare av flera där enkla svar sällan har plats. De enkla svaren kommer oftast från min historia i form av rädslor. De svåra svaren kräver lite mer eftertanke. 

I tider av olika hot i världen där fler och fler hot kanske också kan nå vårt land är det viktigt att inse vad det egentligen är som händer i oss själva. Det är viktigt arr vara så klarsynta att vi kan granska våra rädslor och våra egna enkla lösningar från vad som egentligen sker och har skett. Först då har vi börjat att ha mer än en tanke i vårt huvud. 

När jag blir ilsken är det min första känsla och min första tanke som agerar. När jag väljer att hålla inne mina hästar och reflektera tillåter jag andra tankar och därmed möjlighet till annat agerande. 

Kanske är just detta en del kvinnor är bättre på, de kan göra flera saker samtidigt och de kan tänka flera olika tankar samtidigt. De har kanske därmed en lite större förmåga att just reflektera.

Har du förmågan att hålla mer en en tydlig tanke i huvudet samtidigt? 

Idag är en dag jag inser min styrka i att kunna reflektera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948