Följ bloggen genom att skriva din epost här så kommer det ett mail till dig vid varje nytt inlägg.

fredag 7 april 2017

Varje möte är en gåva

Har du tänkt på det när du möter en människa att det händer något i dig. Du får någon typ av reaktion. En känsla av värme och tillhörande eller kanske en känsla av aggression och ogillande. På någotvis reagerar vi och kan efteråt också ha en åsikt om just det möte vi haft. 

Det är uppenbart att mötet kommer med ett budskap till oss. Antingen är det en välsignelse och en glädje eller just en lektion och utmaning. Vi kanske börjar gilla personen och känner att vi skulle vilja träffa personen igen kanske rentav uppstår ännu mer känslor. Eller så kan vi få den helt motsatta reaktionen att vi verkligen inte vill möta denna människa igen. Sätt att vara, se ut och agera väcker känslor i oss och till och med utmanar oss. Utmanar vår ställning i en grupp, utmanar våra gamla känslor som vi åter igen känner eller får oss att agera på ett sätt som vi ogillar hos oss själva. På något sätt sker det en reaktion som påverkar oss i någon riktning och utmanar våra värderingar.

Om det är en välsignelse så är det bara att våga ta in det som sker. En kompis, en nära vän eller en ny bekantskap som låter oss få kontakt med våra innersta känslor. Någon att möta och någon att vilja komma tillbaka till. Kanske rentav en förälskelse och en start på en lång relation, kanske hela livet ut.

Om det är en lektion och utmaning så är egentligen även det en välsignelse för det ger oss möjlighet att pröva oss i dessa situationer. En chans att göra på ett annat sätt och en chans att inte bli allt för starkt påverkad eller vad det än är. Jag tror att vi alla vet personer eller situationer där vi inte är lika kontrollerad utan där vi vet att vi kan tappa fattningen, säga tokiga saker eller gör tokiga saker. Känslor av rädsla, ilska eller obehag och till och med skräck! Känslor som gör att vi tappar balansen.

Jag vet flera situationer där jag blir påverkad och obalanserad. Situationer som blir översvallande av godhet och svåra att ta till sig eller situationer där jag känner mig utmanad, inte känner kontroll och där personen gör mig osäker och irriterad på ett eller annat sätt rentav mycket rädd. Förälskelsen är en känsla som får mig i obalans men på ett förföriskt behagligt sätt. En period sökte jag denna känsla åter och åter igen. Jag drogade känslan och gjorde allt för att få känslan igen. Detta skapade en obalans i mig men gav mig samtidigt en oerhörd bekräftelse och uppmärksamhet vilket inte blev bra på andra sätt. Idag lever jag mer i balans där jag tillåter nya starka känslor men samtidigt är beredd att ta konsekvenserna av det som sker.

Vi har nyligen drabbats i Stockholm av en marodör kanske en terrorist som inneburit att människor dött eller skadats. Känslor detta skapar och konsekvenser detta får för oss alla på ett eller annat sätt för med sig en mängd rädslor i oss. Rädslor av osäkerhet och rädslor att bli drabbade på liknande sätt som de som faktiskt  drabbades. Rädslor som kommer ut i uttryck av hat mot den som utsätter oss men också kritik mot de som ör ansvariga för att detta för huvud taget sker. Skapa rädslor är ett vapen mot oss men samtidigt en möjlighet att pröva våra egna rädslor. Jag vet att rädslor skapar i mig kraft att lösa problemet. Jag vet att jag inte blir panikslagen utan konstruktiv i dessa möten. 

Vad händer dig i möten och vad behöver du lära dig att hantera? Kärlek, hat och likgiltighet? 

Idag är en dag jag inser att oavsett vad som händer har jag handlingskraft och kärlek att hantera det som kommer till mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948