Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 8 januari 2016

På mitt sätt- otroligt vad det styr

Det blir mer och mer tydligt. Det har varit det förut men det ökar på och visar sig i väldigt många situationer. Saker ska vara på mitt sätt annars tappar jag balans och får känslor som handlar om att bli känslomässigt påverkad på olika sätt. Irritation är en av dessa beteenden. Det blir mer som ett beteende än en känsla. Får jag inte saker på mitt sätt så tänker jag att det finns en obalans. Nej, inte tänker det blir en känsloobalans. Den kraft som jag seden ödslar tid på att använda är att genom känslor och ageranden få det på mitt sätt och återfå balansen. 

Jag tappar fokus och balans och jag jobbar hårt för att återfå fokus och balans och det finns inga alternativ utan jag tror att det ska vara på mitt sätt.   

Vilket arv och vilken strategi jag går och bär på. Helt otroligt hur just detta styr och hur enklare världen hade varit om jag var full av kompromisser och villig att släppa taget och låta saker och ting ske. Det finns sätt, det finns inte bara mitt sätt. 

Genom att skapa mitt och ditt skapar jag samtidigt alienation och att det finns en motsättning. Motsättningar skapar känslor och ofta inte de goda kärleksfulla känslorna. Det blir istället som en kamp där alla medel blir tillåtna. 

Om jag för en dag kunde tänka bort "på mitt sätt" och bara acceptera och göra det på ett annat sätt eller flera andra sätt, hur färre skulle då inte konflikterna och känsloförändringarna då bli? Om jag var öppen att bara ta emot istället för att styra hur mycket mer skulle jag då inte lära mig och förstå hur andra tänker, känner och gör? På mitt sätt blir en inskränkt begränsning. Det blir verkligen att hålla mig innanför boxen.

På samma sätt blir förhållningssätt i sociala medier där det finns väldigt mycket och väldigt många som vill ha det på "sitt sätt". Utrymmet för acceptans och att förstår att det kan ske på många olika sätt, finns inte. Avviker man från det som är politiskt eller på annats sätt korrekt så reagerar massan. Vad som är rätt och fel kan också se olika ut beroende på inom vilka kretsar som vi håller oss inom. Sociala medier blir som små samhällen med sina regler och normer. Jag blir som ett litet samhälle med mina regler och normer och gud nåde den som avviker. 

I allt detta är det ändå jag själv som blir drabbad eller snarare låter mig bli drabbad. Jag bär på skillnader och motsättningar. Jag förvaltar gamla skillnader och jag skapar nya skillnader. Jag bär i mig konflikter som handlar om mitt sätt och missnöje när det blir på ett annat sätt. Missnöje som bara jag känslomässigt blir påverkad av och låter detta påverka min vardag och mitt nu. 

Befria mig från denna ondo. Låt mig vara öppen och tillåtande. Låt mig vara villig att acceptera att det blir på andra sätt än de sätt jag tror är de rätta och kanske till och med inte alls är rätt. Låt mig bli tillåtande och bejaka det goda i mig, inte det onda.

Hur mycket fylls du av "ditt sätt" varje dag? Vad skulle det innebära för dig om du släppte på allt detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948