Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 1 januari 2016

Det är ett nytt mirakel som sker

Även detta nya år ett mirakel. Det är så fantastiskt. Egentligen började det redan dagen innan när jag skulle önska Gott Nytt År. Jag ringde runt till för mig mycket viktiga personer för att skapa lite tid tillsammans och för att önska ett gott sista slut och en väldigt gott nytt år. Det känns viktigt för mig stt skapa den tiden. Tillfällena kan vara när som helst men just kring nyår är en bra tid. Avslut på något gammalt och start på något nytt. 

I ett av samtalen fick jag reda på att min mobrbror som fick en stroke i somras och fortfarande satt i rullstol för en månad sedan nu klarar av att gå lite. Vilka framsteg från halvsidesförlamning till detta och att samtidigt vara 94 år.

Det andra att jag fick en jättebra möte över telefonen med min äldre son. Saknad och nu öppningar till något nytt. En viktig temperaturmätning. 

Två viktiga avslut och start på der nya. 

Idag var jag ute och gick själv, sent på eftermiddagen, en långgrunda och mötte en kille med en hund. Han var lite sliten och något yngre än mig. Vi började snacka och hade ett bra samtal. Han var en rörmokare som levde på bidrag och jobbade svart någon gång då och då. Låg inkomst idag och mycket låg när han går i pension. Livet för honom var tydligt och utstakat enligt honom själv men det var ok och han tänkte att han inte kunde bekymra sig för detta nu utan vila i dagen. 

Mötet som varade i kanske 5-7 min, när vi åkte en färja, blev viktigt och det var på något sätt meningen att vi skulle mötas. Det kändes som både jag och mannen tyckte att der var bra att mötas så här och önska varandra ett gott nytt år i slutet. Det var på något sätt viktigt att påminna varandra om att vara respektfulla, inte dömande och vara här och nu. I morgon kan det vara för sent. 

Det ny året visar sig med sin första siffra nummer 1 idag den första månaden på året. Nu startar det och just idag är jag här och nu. Jag har gjort avslut med år 2015 och välkomnar 2016 som jag vet kommer att vara mitt år, om jag väljer att fokusera på rätt saker. 

Ett av mina mål detta år är att göra det jag inte slutförde förra året och det är att utveckla bloggen samt göra en del av bloggen til en bok. Förutom det även att ta hand om mig själv och en del andra saker som jag ser att jag vill fylla mitt år med.  

Jag känner mig glad och jag känner hopp. Det härliga är att jag redan vet vad jag behöver göra för att fortsätta känna så. Jag är tacksam. 

Vad ser du inför 2016? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948