Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 11 januari 2016

Vi har allt

Detta är så avgörande. Vi lever nämligen i en illusion, när vi är i obalans, om att vi på något sätt saknar något. Vi lever i en tro att vi brister i saker som vi fått för lite av eller inte alls. Vi tror att vi blivit borttagna något eller missat att fånga upp något.

Resten av våra liv går vi sedan runt och söker för att hitta, få tillbaka eller få förklaringar till varför det blev som det blev. All denna jakt till ingen nytta. Det finns nämligen inget att hitta och det finns inga förklaringar att få som kommer att vara till nytta för att du ska återfå något eller komma i balans igen. Det som har hänt har hänt och du är fortfarande samma människa men med lite mer erfarenheter om något. Däremot saknar du definitivt inget. Du har all den kärlek du tror du förlorat eller aldrig fått. Du har all den tillit du vill ha. Du har all den kunskap och den erfarenhet som du behöver just i denna stund.

Men vi är många som inte tror på detta utan fortsätter jaga kärlek och svar. Vi är många som ägnar ett helt liv åt att fylla våra strategier för att uppnå något som aldrig någonsin kommer att mättas. 

Till mig och till alla andra, vi är älskade och vi är fulla av kärlek. Vi har allt. Nu handlar det om att plocka fram allt detta,  om det inte är synligt gömt mellan lager av rädslor och tron på brist på kärlek. Plocka fram det som vi har svårt för att se under mängder av strategier, karaktärsdrag, rädslor, sorg och ilska. Jag vet att det finns där det är bara det att vi inte alltid ser det, inte vill se det eller inte tror oss ha förmågan att se det.

Allt, precis allt vi behöver för att komma i balans igen, finns där. Det är bara det att vi lagt så många egna sanningar över allt detta så det är svårt att se allt vi har.

Vi behöver gå ut och skotta bort allt som vi lagts ovanpå vår egen kärlek till oss själv och det vi trott vi saknat så kommer vi att möta vår balans.

När jag ser detta och denna bild blir klar för mig att det förhåller sig på detta sätt börjar många saker komma på plats och min egen världsbild blir, allt efter som mycket enklare att hantera. Åter igen äger jag hela processen.

Har du sådant du behöver skotta undan eller är du full av all vetskap om att du redan från början har allt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948