Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 31 december 2015

Nu är det verkligen slut

Nu är året till ända. Det är verkligen slut. Inget mer går att göra åt detta år. Det blev som det blev. Jag gjorde vad jag kunde just detta år. Det som inte blev av blev inte av och det jag gjorde gjorde jag. Det finns saker jag behöver be om ursäkt för och det finns sådant jag behöver förlåta. Det finns sådant som jag fastnat kvar i och det finns sådant jag känner är ouppgjort. Allt blev inte som jag tänkt mig  samtidigt hände sådant jag inte kunde förutse. Mycket har hänt som förvånar mig och gör mig tacksam även sådant som till en början kändes svårt. Visst har jag känt att jag ibland inte varit tillräcklig och visst har jag känt att jag ibland inte tyckt mig stå upp för mig själv. Jag har haft mina brister och mina tillkortakommanden. 

Det jag inte lyckats rätta ut denna sista dag detta år och som jag fortfarande går och bär på får jag ta tag i nästa år. Saker jag sagt, saker jag tänkt och sådant jag gjort. När jag befriat mig från allt detta är kommande år som en helt öppen bok för mig, där allt är möjligt. 

Hej då 2015 du lärde mig en massa och du gav mig mängder av erfarenheter om mig själv. Medan du pågick fick jag möjlighet att möta olika delar av mig själv. Jag fick möta mina rädslor och jag fick möta min lycka. Jag blev väckt av mina erfarenheter och du lät mig möta mina utmaningar. Hela mitt år var fyllt av allt detta och det gör mig så tacksam. 

Jag måste erkänna att i stunden när vissa saker hände kände jag mig både arg, ilsken och rädd och ville inget annat hellre än att slippa bli utsatt för det som hände. Men så här efteråt förstår jag att det var mening med det också och att det bara var ytterligare prövningar i mitt eget växande. 

Jag lovar mig själv att stänga detta år som det är. Jag ska inte längre låta detta år påverka mitt nya år 2016. 

Gammalt skit märker jag ibland poppar upp och på olika sätt vill tala om för mig att jag minsan inte är den person som jag tror att jag är och minsan inte ska tro att jag kan vara glad och lycklig. Så hände 2015 och kan även hända 2016. Det är ok. Det är sådant jag får vänja mig vid och acceptera. Min uppgift blir istället att vara så förberedd jag kan så att detta påverkar mig så lite som möjligt. Det är ju till sist ändå jag som bestämmer om jag är ok eller inte och vilket liv jag faktiskt vill leva. Jag vet vad jag behöver göra för att inte falla tillbaka i gamla beteenden och ursäkter. Dessa val är mina egna och jag har ingen annan att skylla på än just mig själv. Det känns väldigt skönt att veta det för då har jag alla chanser att få det precis som jag vill ha det. Alltså handlar inte livet om vad jag gör utan om vad jag vill. 

Om det jag vill återkommer jag i morgon. 

En sak jag vet att jag vill och som jag kan glänta på redan nu är att förlåta mig själv. Jag har en egenhet ibland att glömma bort mig själv och inte ge mig själv den kärlek jag behöver. Ett litet förlåtande till just mig själv är sådant jag vill gödsla med nästa år. 

Vad tänker du avsluta detta år och inte ta med dig in i nästa år? 

En god fortsättning alla för resten av detta år och ett gott nytt oskrivet 2016. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948