Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 13 december 2015

Mod att bryta mönster

Det handlar om att vilja men det är när vi  våga som gör det. Vi kan tänka saker och vi kan processa det i oss men det är först när vi vågar göra det något sker. Självklart låt processen pågå och låt det ta tid. Det gör inget för det är bara du som får ta konsekvenserna. 

När det blir för outhärdligt kommer en förändring att ske. Innan dess kommer vårt mod att svika oss. Det vi sedan länge vant oss vid och tagit till oss som en rutin är inte enkelt att förändra över en dag. Kanske är det så att det aldrig kommer att ske. Det är bara du som vet och det är bara du som påverkas och behöver förhålla dig till det. I våra vanor ligger tryggheten hur obehaglig och besvärande den än är. Det är just därför kaos kan var en kär följeslagare eftersom den blivit en trygghet. 

Denna dag när vi firar Lucia, en kvinna som offrade sig och led martyrdöden. Var det hennes vilja och tro eller var hon offer för omständigheterna. Oavsett vad det var så är jag övertygad om att alla hennes egna val var styrda av just hennes behov av att vara i sin egen trygghetsbubbla eller det faktum att hon var övertygad och därmed hade mod att göra en förändring för sin egen tro och att avstå skulle vara ett sämre val. 

Ingens mod kan mäta sig med någon annans och inga rädslor är större än någon annans. På denna jord går det just denna dag människor som står inför sina egna stora val att våga, med sitt eget mod göra sin egen förändring. 

Är du en av dessa som just idag prövar ditt mod att våga krypa ur din egen trygghetsbubbla? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948