Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 16 december 2015

Jag har en känsla i mig

Det är något i mig som känns. Något som får mig att känna att om det så här det ska vara nu resten av livet. Som om det jag strävat efter är på plats och att jag ska sitta nöjd. Känslan in att detta är allt. Det är som om jag nått en platå som är väldigt bra men sitter ändå inte nöjd.

Visst det finns saker som jag behöver ändra på. Vanor som jag tagit till mig och som jag ser vad de kan leda till och andra saker som jag behöver styra upp. Men sedan då, vad ska jag sedan hända och vad ska mina nästa mål bli? Handlar det om att jag inte är här och nu? Handlar det om att jag ser saker som jag inser jag behöver ta tag i samtidigt att jag inte vill? 

Ja, vad handlar det om? 

Jag har hamnat i vanor och kanske, i vissa delar, har jag stannat i min egen utveckling.

Jag har en känsla och den tror jag handlar om att ompröva, att inte ta för givet, att lära, att ta tag i min del i min egen utveckling och möta de läromästare jag ännu inte mött. Möta utmaningar jag ännu inte gjort. Möta ny situationer där jag inte är komfortabel men där jag ändå vill kunna se hur jag hanterar det. Att våga kliva utanför det som känns ok. Att se och känna att jag blir rädd, osäker och kanske saknar kunskap och behöver lära mig något nytt. 

Jag befinner mig i förändring och jag vill känna vad det står för. Jag vill se om det handlar om mina gamla strategier eller om detta är något nytt i en annan dimension än den jag levde i då allt gick snett. 

Mina gamla strategier ledde mig helt fel och långt bort från mig själv. Jag vill inte dit igen. Jag har allt att förlora och inget att vinna mer än korta, jäkligt korta toppar av något positivt. Dessa vägar vet jag skapar kaos och oro, det är givet.

Nej det är något annat. Det är som jag behöver tystnaden, de nya stegen och vägen fram för att jag vill och för att resultatet kommer att leda till något bra och viktigt. Jag har känt denna känsla förut och då fick det mig att lyfta mig själv till en helt ny nivå. Nu är det dags igen. Denna känsla är inte ny. Jag trodde att den hade försvunnit. Känslan av att våga ta nya steg och att inte vara rädd för förändring.

Jag vill lära mig och jag vill tillåta mig att vara ödmjuk det som finns runt omkring mig. Jag vill vara tacksam. 

Nu vet jag hur.

Vad vill du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948