Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 12 december 2015

Du har en gåva

Du har en uppgift på denna jord som världen behöver. Något som du behöver göra. Det glöder nämligen en kraft i dig som vi behöver. Du har något som du behöver sprida till andra. 

Det är när du inser att du alltid haft denna kraft som jag vet att du kommer att sprida den till andra. Det är också först då du kan hjälpa andra att göra det samma. 

Det finns inom dig ett ljus som strålar. Du kanske inte till en början noterat det men det är så det är. 

Jag vet att du ibland tror att om du förminskar dig kommer du att rädda världen. Men det är inte så det fungerar utan då lär du världen att göra det samma. 

Det är inte vårt mörker som skrämmer oss utan det är vårt ljus. Det är just vårt ljus världen behöver även fast det ibland är mörkret vi vågar möta. Om du sprider ditt ljus hjälper du andra att göra det samma. Där i ligger uppvaknandet. 

I vårt mörker blir ingen upplyst utan vi bekräftar bara våra mörka tankar och känslor. Det är när vi finner det ljus som vi alltid haft inom oss vi vaknar och kan förlåta. 

När jag skriver dessa meningar, som i delar är inspirerade från en översatt dikt av Marianne Williamsson som just beskriver ljuset i oss och vår rädsla att se de gåvor vi har, ser jag igen just hur jag själv förminskat mig för att förändra världen. Jag trodde att genom att inte vara någon kunde jag förändra mina föräldrar och jag kunde skapa det utrymme de saknade. Jag kunde se till att det arv de bar på inte var sant. Men det var inte det som hände utan det som hände var att jag tog över arvet och gjorde precis samma som mina föräldrar och lät denn lögn fortsätta att spridas vidare till mina barn.

Jag glömde att se mitt eget ljus och valde istället att sprida det mörker jag mycket tidigt lärt mig att förvalta. 

Idag inser jag att jag har mina fel och brister men också en inre kraft, en förmåga som får mig att växa och som jag vill sprida till andra genom att jag själv växer. 

Jag har mitt inre ljus.

Jag vet också att du har det samma och det är just det ljuset som du behöver sprida i dig själv så att andra kan se och lära. 

Du har den gåvan precis som jag har, hur mörkt det än är hos dig. Du har det ljuset och har alltid haft det även fast du kanske i alla år förminskat dig till ingen. 

Kan du se din gåva och den kraft du har inna i dig och som behöver bli förlöst? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948