Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 25 december 2015

Ganska skönt dagen efter

Måste erkänna jag känner mig redan mätt på julen och allt omkring det. Nu är det över och det känns bra. En trivsam inövad transportsträcka som nu är över. Nu är det bara tid för att slappa och ta det lugnt. Visst har jag kunnat göra det hela tiden men det blir inte så utan det skap köpas och fixas. 

Julen är skrämmande för många och varit skrämmande för mig. Förväntningar och fantasier om hur det ska bli, hur det blir och om rätt känsla infinner sig vid rätt tid. Köpte jag rätt? Blev det för mycket eller för lite. Bråk? Onyktert? Osams och besvikelser. Rädslor, rädslor, rädslor. 

Nu är det över som en rusande dragracing har det bara snabbt passerat och det är skönt att alla dessa förberedelser blev ett resultat som tog slut. 

Intressant hur denna enda kväll på året ändå väcker så mycket känslor även i vuxen ålder? Är det känslor, avtryck och förväntningarna när vi var små som årligen går som Kalle Ankas Jul i ständig repris? Ja troligen är det just det som sker. Vi plågar oss med gamla minnen och desto äldre vi blir ju tydligare blir det hur ensamma vi kanske egentligen ibland känner oss. Känslorna går i repris medan julafton byter till nytt år varje år. 

Så här efter åt, på morgon känns det därför ganska skönt. Det är som ett lugn som lagt sig. Överallt jag ser finns resterna från denna afton vi förberett oss för sedan minst en månad tillbaka. Nu är det över och det är skönt. 

Har din jul blivit en plåga, transportsträcka eller ett trevligt tillfälle att mötas? Kunde du känna någonstans godhet i dig? Jag måste erkänna att jag i slutet blev trött, tappade fokus i min närvaro och började längta till sådant som inte längre direkt finns i min närhet. Gamla minnen kopplat till mina barn. Både en ledsamhet och saknad men också en glädje för det som varit. Det var kanske en ibland förskönad bild jag såg av hur det varit, som poppade upp, men det var ok. Jag trivs med den tanken att det en gång var på just ett visst sätt.

Ta hand om er där ute, ni själva är det viktigaste ni har. Jag är det viktigaste jag har. Våra liv går aldrig i repris utan dag efter dag läggs bakom oss. Idag är en ny dag där allt är möjligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948