Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 3 december 2015

När jag känner mig sårad

Ibland är mitt skal tunt och ibland är mitt skall tjockt. Allt beror på mitt mod och hur boostad jag är i stunden. 

Vad jag tänker, känner och gör och vad andra tänker, känner och gör är inte alltid synkroniserat. Ibland passar inte mina infall och snabba kommentarer för någon i stunden och ibland passar andras agerande inte mig. Med passa menar jag särskilt hur mottaglig jag är eller inte är att hantera det. 

Andra får alltid göra som de vill det handlar mer om mig hur jag förhåller mig till det som sker och hur jag kan hanterar det. Det är där mitt skal kommer in. 

Jag märker att det ibland är svårt att hantera min tankar och känslorna när någon agerar. En kommentar eller ett agerande kommer plötsligt och ibland blir det överraskande. Då är det som jag har ett tunt ozonskikt som släpper igenom för mycket av den kraften som sedan når mig. 

Min automatiska tanke är att;- Ja, ja det är så du tänker det handlar inte om mig och så är det bra med det. Men ibland blir det inte så utan det som sagts eller gjorts vilar kvar i mig och mina tankar styr mig åt olika håll och grubbleriet startar.  - Kanske har han eller hon rätt !? - Jag är nog så eller jag gjorde inte detta tillräckligt bra!? 

Då är det något som fastnat och gör mig osäker. Gamla känslor åter igen känns.

Detta drama som startar är ett drama som bara pågår inne i mig.

Ibland kan det kännas skönt att tala om vad jag känner när detta sker, om vad någon annan gör. Andra gånger känns det ok att bar låta det passera. 

- När du gör så här och säger detta känner jag att jag blir osäker, rädd eller oklar på vad du egentligen menar. 

När jag väljer att formulera det så går jag inte till attack med en ilska utan jag väljer att bara beskriva vad som händer i mig.

Sådana här tankar och funderingar kommer lite då och då och mitt bästa sätt är att just reflektera över det för att finna var jag själv befinner mig i det som sker. 

Hur gör du när andra agerar och involverar dig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948