Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 6 september 2016

Motstånd- en energitjuv

Jag lärde mig i skolan att motstånd inom elektroniken var något som gjorde att strömmen stannade upp lite och att den gick trögare. Det blev en energiförlust. Med olika motstånd kunde man sedan reglera strömmen och effekten av strömmen i t.ex en radio eller någon annan elektronisk sak. Trä är t.ex ett väldigt effektivt motstånd medan metall är ett mindre motstånd, då det leder ström bättre. Motstånd skapar energiförluster. Ibland är det bra ibland är det mindre bra.

Jag tror att vi var och en bär på olika motstånd som gör att vi begränsar oss på olika sätt. Vi tänker på saker vi inte vill tänka på. Vi känner saker vi inte vill känna. Vi undviker att göra saker som väcker vissa känslor. Vi kanske inte äter saker vi som barn då kanske inte tyckte om men där vi idag som vuxna inte har en aning om hur vi skulle uppleva det idag. Vi har en massa känslominnen lagrade i oss som hindrar oss att göra saker i rädsla för att uppleva det vi mins igen.

Vi har med andra ord en massa motstånd i kroppen som tar en massa energi från oss. Vänner som inte är vänner längre, men finns i vår närhet och andra människor som bara inte gillar oss. 

Låt mig ta några exempel:
- Jag misskötte, under en längre period, min relation och var bland annat otrogen. Självklart stökade det till relationen ordentligt och det fick en massa konsekvenser inte bara för min partner utan även för mina barn. Idag, om jag börjar se på en film och det visar sig att det handlar om otrohet och svek känner jag obehag och känner inte för att se fortsättningen av filmen. I övrigt tycker jag att jag kan hantera denna fråga och att jag gjort upp med mig själv och andra omkring det som skett men att återskapa det i en film känns besvärande där jag direkt förstår den besvärande utgången.
- Jag har en granne som på alla sätt visar hur illa de tycker om mig och den kraften tycks aldrig sina. Även detta suger energi från mig och blir ett motstånd som jag egentligen inte ska ha i mitt liv. I det senare exemplet finns det egentligen bara två lösningar, det ena är att flytta och det andra är att bo kvar, helt neutralisera skulden i det som skett och släppa fokuset på deras beteende helt.

Det är bara du som vet vilka motstånd du går och bär på, att de finns är jag övertygad om men vika de är och hur det påverkar dig har jag ingen aning om. Kanske kan du leva med dessa motstånd resten av ditt liv utan att det påverkar dig, kanske inte. För min del jobbar jag med att plocka fram alla mina motstånd så att de inte tar en massa energi från mig som jag kan behöva till annat.

Vilka motstånd skulle du vilja ta bort?

Idag är en dag jag lever som om jag inte längre har ett enda motstånd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948