Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 3 september 2016

Vänner kanske är det viktigaste du har

Familjen med vår partner, våra egna föräldrar och våra barn, om vi har barn ich kanske barnbarn står oss oftast väldigt när. Så nära att en förlust skulle innebära något oerhört dramatiskt. De blir en del av vår historia och en del av vårt kött och blod. 

Samtidigt skulle en förlust kunna inträffa när som helst. Någon skulle kunna avlida,  någon vill inte längre ha kontakt med oss eller så har vår partner hittat någon annan eller vill bara inte längre vara tillsammans med oss längre. I dessa lägen kan det bli väldigt dramatiskt och vi kan under kort eller lång tid, kanske resten av vårt liv känna en oerhörd ensamhet och förlust. En utsatthet som nästan kan knäcka oss helt. 

En situation som varit vår största trygghet och vårt allt kan förbytas i ett totalt kaos. Ett kaos som kan förflytta oss till en helt ny dimension. Ett ny fas i vårt liv som ibland kan nästan kännas helt omöjlig att ta sig ur. Partnern och andra i vår närhet låter vi komma nära och detta öppnar oss själva och också risken för att vi också kan falla hårt. 

När det handlar om vänner blir det på ett annat sätt. Vänner kanske vi inte tillåter komma allt för nära och är de så att vi gör det så är det ändå på ett annat sätt. Det finns en viss distans som känns bättre och där vi inte låter oss att bli allt för nakna. Vi skyddar oss att nå vårt innersta. 

Det är dessa vänner, särskilt om det är riktigt djupa vänskap som kan vara de personer som är den viktigast vänskapen vi kan få eller som vi har. Det kan vara den vänskapen som kan bli besviken men som är beredd att förlåta oss. Det kan vara den vänskap som kan stötta oss och föra oss framåt. Det kan vara den vänskap som står kvar oss ett vad det är som händer och vad det är du gör. 

Jag var dålig på att förvalta min vänskap och svek mina vänner totalt. En del gjorde vissa val och dessa ser jag inte längre. En del finns i mina cirklar men visar fortfarande vad de tycker illa om det jag gjort. Men det finns en del som istället blivit mina bästa vänner för att de vågat att förlåta och se min inre kärna. Vänner som vill mig väl. Jag är övertygad om att de alltid kommer att finnas där och jag är tacksam för att jag upptäckt detta. 

Hur vårdar du dina vänner. 

Idag är en dag jag är tacksam för de vänner som finns omkring mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948