Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 18 september 2016

När vi tillåter andra störa våra cirklar

Vi kan tycka att andra stör oss. Vi kan tycka att andra kommer för nära oss. Vi kan tycka att andra påverkar vårt eget liv. Vi kan tycka andra gör livet surt för oss. Gamla ex, grannar, en jobbig chef eller en besvärlig väninna. En utsatthet från någon när vi var barn eller unga. Föräldrar som inte förstod att lyssna på vad vi egentligen behövde och ville ha. 

Förutom att vi som barn levde i ett starkt vuxenberoende som vi inte då direkt hade makt över äger vi helt kontrollen över vem och vad vi tillåter komma under vårt skinn idag. Vi blir förälskade för att vi vill. Vi känner oss som offer, för att vi vill. Vi agerar bestämt, för att vi vill. Vi identifierar oss med vår sjukdom, för att vi vill. Vi låter våra gamla föräldrar, även när de är avlidna spöka i oss, för att vi vill. Vi låter våra ex leva kvar i oss 10 år senare för att vi vill. Oavsett vad som hänt, även historiskt som barn låter vi påverka vårt inre liv utan att inse att det är vi själva som är förövarna när det pågår. I allt funderar vi på det vi vill och detta styr våra tankar. Ingen tvingade oss att älta. Ingen tvingade oss att förpesta resten av vårt liv. 

Den kraft som lät missmod och skit tvinga sig in i oss kräver motsvarande kraft för att föras tillbaka därifrån det kom ifrån. Kraften är av ett annat slag än vad du kanske tror. Det är inte genom att kämpa utan det är genom att släppa taget. Släppa taget om det som varit och fokusera på det som är. Ett fokus som handlar om att plocka in kärlek i oss själva och plocka bort det som inte är kärlek. Kärleken till oss själva och andra. 

Det är inte alltid lätt men det är, vad jag vet den enda vägen. Ilska, sorg, vrede och utsatthet är enbart egots verk, om vi tillåter oss att fastna i det. Det är först när vi inser att det är vi själva som håller oss kvar som vi också förstår att det finns en möjlighet att återfå kontrollen. Inte kontrollen över andra utan kontrollen över oss själva. 

Har du tappat kontroller över ditt eget liv?

Idag är en dag jag tar hand om mig själv för att jag kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948