Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 17 september 2013

Ångest

Har jag ångest handlar det om en kroppslig reaktion om fara eller hot. Oftast en form av kvarglömd rädsla. Är jag stressad, nervös och orolig ökar det möjligheten att ångesten uppstår.

Ångesten är ett resultat av att jag inte får ihop mitt liv. Oftast adderade händelser under lång tid som ej blivit upplösta. 

Ingen klarar av att dämma upp känslor i evigheter. Dammen kommer att brista och ibland kan det ta lång tid. Hur det brister visar det sig på olika sätt i kroppen. Ångest är ett sätt.

Ångest är min kropps reaktion på denna uppsamling. Kroppen kan inte ljuga. 

Ingen ska behöva leva med ångest men många gör det. Ångesten är ett bevis på att jag känner. Att ta bort den känsla genom att döva med piller minskar mina möjligheter till förändring. Ibland krävs det, under kort tid medicinsk hjälp för att få tillbaka normala nivåer i kroppen. Men aldrig utan att man samtidigt får samtalsterapeutiskt stöd. 

Ångest kan vara allt från kroppsliga reaktioner över oro för något till panikångest utan att jag själv riktigt veta varför. 

Ångesten har som oftast en möjlighet att lösas upp genom att skapa olika balanser i mig. Allt från andra handlingar och annat tänk. Förändringar som på ett strukturerat sätt försätter mig i andra känslor. Jag tror att jag saknar kontroll och gör allt för att undvika att det ska ske. Den handlingen kan bidrar till att det sker. 

När jag tar hand om mig och arbetar med mig själv genom att meditera, acceptera, rannsaka,  förlåta och gottgöra skapar jag en möjlighet att leva i nuet. I nuet finns ingen ångest. 

Har du ångest ibland och vet inte hur du ska ta dig därifrån? Eller du kanske har hittat en väg ut?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948