Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 9 september 2013

Jag är- har ett syfte

Så som jag är i mitt sätt och gör har alltid ett syfte. Det finns inte bara där utan anledning. 

Stressad, dåligt lokalsinne, arg, ledsen, glad, envis, kontrollerande, pedant, social, flirtig, hjälpsam, träningsintensiv, städar mycket, engagerad i en massa projekt, trevlig, svartsjuk osv. Alla dessa egenskaper finns där för att jag tidigt lärt mig något som var en lösning på något annat. Jag råkade ut för något eller trodde på någon annans sanning som sedan styrde mina handlingar påverkat av mina känslor och tankar. 

Jag slutade lita på mig själv.

För att få tillbaka den tilliten skapade jag beteende för att mildra och återfå det jag förlorat.

Denna förlust skapade min försämrade självkänsla och att jag slutade lita på mig själv. 

Trots att jag redan från början förstod att jag hade allt slutade jag att tro och litade på någon annan som jag trodde hade det jag saknade. 

För att behålla det lilla jag trodde jag hade eller få det jag saknade agerade jag på olika sätt. 

Agerandet var kanske rätt just då. 

Agerande som senare i livet, för den som stod utanför kunde uppfattas som helt obegripligt.

Jag lärde mig tidigt ett beteende som kanske just då var nödvändigt för att existera. Senare i livet saknade det helt relevans men jag fortsatte som om jag fortfarande hade behovet och var utsatt. 

Det är som om jag var törstig när jag var liten och sedan den dagen jagar jag vatten för att släcka min törst även fast det finns vatten i överflöd. 

När jag inte litar på mig själv skapas beteenden som har sitt ursprung i en gammal tanke och känsla. Syftet är att att kompensera men leder oftast, om inte alltid till förlust i mitt inre.

När jag inte litar på att jag har lika mycket som alla andra, varken mer eller mindre påverkar det hel mitt beteendemönster. 

Om jag har svårt för att hitta i en stad säger jag att jag har dåligt lokalsinne. Detta gör mig kanske vimsig. Vad jag inte berättar är att jag egentligen inte litar på mig själv och detta i sin tur skapar ett beteende av att vara vimsig och desorienterad. Jag har tidigt trott på min egen eller någon annans gamla sanning.  

Har du beteenden som kanske härstammar från din uppväxt som skulle behöva ifrågasättas? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948