Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 8 september 2013

Tryckkokare- skapade ett beroende

Ett helt liv har jag lagrat minnen, svek, sorg, ilska, orättvisor, självömkan, lögner, avundsjuka, frustration, saknad, utanförskap och oälskad.

Jag kan sätta namn på mycket som det sedan smittat av sig på. Sådant som väckt fram min ilska och frustration omkring andra saker och andra personer som egentligen inte alls har med min känsla att göra. Men ändå har de fått stå ut med den för att grundrädslan varit för stor för att släppas när den egentligen skulle ha släppts ut.

Jag hade byggt upp mitt liv med en tryckkokare i mig som behövde pysa ut och som pös ut i känslor på en helt annan plats i ett helt annat sammanhang. Kraftfullt och fullt av direkta känslor i sex, kärlek, bekräftelse. Rena urladdningar för att överleva.

Nej jag såg det verkligen inte så då men kan, när jag betraktar det idag, se hur det egentligen var. Behovet av att ge uttryck för känslor var där men de fick ta en helt annan form.

Det gjorde mig till, det jag senare förstod, den sexmissbrukare och den bekräftelse och känslomissbrukare jag då blivit. Jag drogade känslor.Det fanns ingen hejd på det. Till varje pris ville jag komma i ett sammanhang och det sammanhanget var det oftast kvinnor det handlade om. I unga år lärde jag mig att där fanns det gott om känslor att bekräfta och uppleva. Jag hade funnit min drogbutik.

Vill påstå att sedan min tonår har det varit ett fokus att fina kvinnor komma i deras sammanhang och att erövra och få urladdningar. Tanka känslor av bekräftelse i mig. Bekräftelser som jag saknat i min barndom men som jag nu otörstigt försökte att släcka. Släcka utan det minsta resultat.

Detta beroende blev min död av mitt gamla jag. Många sätt och knep hade jag för att förnedra mig i min jakt. Allt resulterade i dåliga relationer, svek, lögn och att jag skadade andra.

Jag fann givetvis många andra sätt att bekräfta mig i mitt yrkesliv och i andra sammanhang men här blev det avgörande och också början till nått annat.

Hur ser din tryckkokare ut och vad har den fått för konsekvenser?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948