Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 2 februari 2014

Gamla känslor

När jag nedvärderar mig själv. När jag tror mig inte kunna. När jag bli ilsken när jag misslyckas. När jag skriker åt mina barn. När jag börjar dricka eller missbruka andra droger. När jag söker bekräftelse. När jag gör som min mamma eller min pappa. När jag blir rastlös. När jag ljuger. När jag är otrogen. När jag ger upp mitt eget i en relation. När jag dominerar. När jag upplever mig som ett offer. När jag vill hjälpa alla andra men glömmer mig själv. När jag har rörigt hemma. När jag städar och håller ordning över det normala. När jag upplever mig som onormal. 

Allt bygger på en gammal känsla. 

Jag återupplever något gammalt och reagerar på en gammal känsla.

Men jag gör det i en ny tid där förutsättningarna är nya men min gamla känsla lever kvar och min gamla reaktion och handling återkommer som en reaktion i tanke och känsla. 

Jag bli lika gammal som jag var när jag upplevde den där gamla känslan första gången. Den där dagen det var en ny känsla för mig. 

Mina gamla känslor lever i mig i en ny tid där de människor som bidrog till att jag skapade dessa känslor kanske inte längre lever eller har en påverkan i mitt liv. 

Jag identifierar mina gamla känslor och arkiverar dessa. Hur gör du? 

Hur många gamla känslor spar du på som påverkar ditt liv idag? Eller är det så att du också identifierar och arkiverar dessa? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948