Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 21 februari 2014

Som toalettpapper

Att vara beroende av något eller någon annan gör att jag utsätter mig. Arbeta på ett arbete med en chef som behandlar mig illa. Ha en partner som förminskar mig. Vara med "vänner" som inte vill se mig växa. Jag väljer att vara beroende av någon annan eller av droger och andra bekräftelsemedel som förnedrar mig. Alla situationer där jag låter mig bli utsatt är ett val. Jag låter mig bli behandlad som det toalettpapper vi  använder för att torka oss där bak med och för att sedan spola ut genom toaletten. 

Jag låter mig användas som toalettpapper för att jag själv inte tycker mig vara värd mer eller om jag skulle riskera att dö, för att överleva. 

Men tänk om det är så att allt handlar om överlevnad, oavsett vad jag utsätter mig för så handlar det om min överlevnad. Ett arbete behövs för rädslan för att inte få äta, en partner för rädslan att inte bli ensam, vänner för rädslan att inte stå själv. En drog för rädslan att inte duga. Bekräftelse för rädslan att inte bli älskad. 

Oavsett skäl låter jag mig falla in i ett beroende att inte kunna göra mina egna val och ändå är det just det jag gör. 

Alla bygger vi upp strategier grundade på våra rädslor. Vi är beredda att offra oss själva för att överleva. Vi offrar våra barn, vi offrar vår själ. Vi offrar till och med vår överlevnad för att få överleva smärtan. 

När mitt offer är större än det jag vinner på att offra kommer mitt bolag "Jag" att gå i konkurs. Kalkylen kommer inte att hålla. Jag behandlar mig själv som det toalettpapper andra torkar sig med. Ett riktigt slöseri men framför allt ett självbedrägeri som det enbart finns en förlorare och en vinnare i. Jag förlorar egot vinner. 

Idag har jag valt att sitta vid en öppen eld med vänner och hela kinesiska havet utanför, ensamma på en öde ö. Det valet stärker mitt jag. Det gör att jag känner livet och friheter i mig. 

Hur gör du för att välja dig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948