Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 6 februari 2014

Mina handlingar

Mina handlingar speglar mitt jag men också mitt ego. Vem jag göder är inte alltid självklart. Jag kan ibland tro att mina handlingar har en godhjärtad grund och att mitt syfte är gott. Jag tro jag matar mitt jag. När jag sedan granskar mina rädslor och syften blir min sanning en annan. 

Jag lever med mitt jag och jag lever med mitt ego. För det mesta går det väldigt bra och jag kan hitta en balans mellan dessa som är möjlig att älska. 

Det är när mitt ego får ett övertag som obalansen uppstår och jag tappar greppet. Jag styr mitt skepp av kärlek till mig själv tveklöst mot grynnor och svårigheter. För att styra därifrån behöver jag vara uppmärksam på vilka syften jag har och rensa mig från skuld och skam. 

Detta kan låta som att vi alltid går mot en domedag om vi inte hela tiden är på vår vakt. Oftast går livet att leva för de flesta utmärkt och detta skapar sällan några problem. Det är när vi känner att vi tappat balansen och vi upplever som vi styr fel vi behöver vara uppmärksam på vad som sker och med vilket syfte. 

Jag väljer att vara vaken och uppmärksam och ta det som en del att mitt liv. Jag känner att livet är i ständig utveckling på hav som inte alltid är lugna där jag styr mig själv mot lugna hamnar. 

Hur gör du? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948