Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 14 juni 2016

Avslut öppnar upp för något nytt

Just nu skolavslutning. Det är besynnerligt men det är en särskild och bekant känsla detta att vara på skolavslutning och känslan att veta att det kommer ett långt sommarlov. Känslan av frihet och att få koppla av. Ett avslut på något och början på något annat. Jag kan verkligen förstå känslan, som kanske de flesta har av att känna frihet och nya möjligheter. För en del kanske också en saknad att inte träffa sina kamrater för andra en befrielse och möjlighet att kunna starta på nytt men nya förutsättningar och slippa att bära på ett historiskt arv.

Avslut som skolavslutning, avsluta ett jobb, avsluta en kurs, avsluta dagen eller varför inte en begravning är ett avsked av något på ett eller annat sätt för att starta något annat. Det är en chans att säga farväl och stänga det sim varit. Precis som att göra ett bokslut varje år i ett bolag. 

Avslut för mig är att göra upp med det som varit och lägga det till handlingarna. Spara det som känts bra men glömma det som inte känts så bra. Avslut skapar utrymme för att ta in en ny dag. 

I detta sammanhang komemr jag att tänka på en bra dikt som kan läsas upp när som helst  och som just handlar om att se till nuet långt bort från då och sedan.


Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.

/ Författare okänd

I sorg, ilska och uppgivenhet saknas avslutet och lämnar inget utrymme för att ta in det nya det är just därför det är så viktigt att släcka de gamla skuggorna för att ge plats för det nya att lysa. 

Har du svårt för att avsluta?

Idag är en dag som är min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948