Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 16 juni 2016

Jag tror jag kan

I alla stunder behöver vi ha en vilja att förändra, som jag skrev om i går. Men denna vilja är inte tillräckligt om jag inte samtidigt har en tro. Jag behöver ha en tro på att jag själv har en förmåga att förändra min egen situation på ett eller annat sätt. Ha en tro på mina egna resurser. Problemet har skapats i mig och problemet kommer också att lösas i mig. Med eller utan visa hjälp utifrån. Tron att jag kan genomföra det jag vill genomföra även fast jag i stunden kanske saknar detaljer omkring hur det ska ske. 

Om jag har min vilja och jag har min tror att jag är en del av lösningen då kommer en förändring att ske oavsett vad det än handlar om. 

Min tro är även den tvådelad. Intellektuellt kan jag förstå att det är rimligt att jag kan genomföra det jag själv vill om jag bara bestämmer mig för det. Allt är möjligt.  Men är det så att jag saknar den känslomässiga tron när det gäller min förmåga och att jag innerst inne inte tror mig själv att kunna nå det jag vill nå, då kommer det inte heller att ske. Jag behöver tro på mig själv och min egen inre kraft. 

Detta är inte mumbojumbo utan det är verkligen på detta sättet. Det är först när jag innerst inne är övertygad om min egen inre kraft som jag kommer att lyckas med att prestera det jag vill åstadkomma. Detta gäller allt även sådant där kanske oddsen till en förändring är små eller obefintliga. Det har hänt tidigare och det kommer att hända igen men jag behöver tro på att det är möjligt för att det ska ha en chans att ske.

Jag själv är av en dubbelnatur. Jag har blivit matad i mitt liv att jag inget kan och inget vet. Jag har också emellanåt verkligen trott på just detta. Samtidigt har jag varit av en annan natur och faktiskt vågat ta tag i saker som jag verkligen inte haft kunskaper om. Det har funnits en vilja i mig som varit stark och jag har trott att jag på ett eller annat sätt skulle kunna genomföra det även fast jag i stunden inte vetat hur. Min tro har varit stark och genom att göra har jag fått mina erfarenheter och min förmåga. Jag är verkligen ingen expert på något men jag kan lite om väldigt mycket och har de senaste kanske 15 åren insett att det också är en förmåga som jag tror ger mig framgång.

Vilja kan vi alla ha och tro detsamma. Detta innebär att ingen skulle kunna misslyckas med det de föresatt sig att göra och då innebär detta att alla kommer att kunna ha möjligheten att nå det de vill. Tänk in denna tanke och den känsla det ger att allt är möjligt och inget är omöjligt om jag bara verkligen vill och jag tror att jag kommer att kunna genomföra det. Hur känns den känslan?

Tvivlar du på din egen förmåga? 

Idag är en dag jag tror att jag kan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948