Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 17 juni 2016

Tror vi att vi kan så kan vi

Detta är fundamentalt. Det vi tror på är också möjligt. Det vi tror på kan vi också genomföra. 

Det finns så många hinder och begränsningar i vårt sätt att tänka och känna. Begränsningar som styr oss av ingen anledning alls mer än att vi tror att det begränsar oss. Gamla sanningar som vi matat oss själv med som inte alls har med verkligheten att göra. Sanningar som vi burit på sedan länge och som kanske till och med är sanningar som våra föräldrar burit på som nte heller varit sanna och som vi tagit över och kanske för vidare till våra barn. Begränsningar som är påhitt. 

Den enda begränsning för att lyckas genomföra något är vi själva. Men om vi i vårt hjärta tror på att vi kan är alla hinder satta ur spel. Det betyder inte att det alltid kommer att bli enkelt att lyckas men det kommer att gå. 

Så vad vill jag gör och vad vill jag genomföra? Hur vill jag känna och hur vill jag tänka? Vad jag vill blir kanske mer ett hinder på vägen än vad jag verkligen kommer att kunna om jag själv tror att jag kan. 

Detta är så oerhört centralt så jag vet inte hur tydlig jag ska vara. Vi verkligen förgiftar oss med våra egen negativa tankar om vår egen förmåga. Det går en mängd människor där ute som känner detta gift och som gärna också vill få mig att tro detsamma att det verkligen inte går. Deras mål är omedvetet att tala om för mig att jag inte kan för hade de inte gjort det hade de insett att den lögn de matat sig själv helt plötsligt inte är sann.

Vem tror jag att jag egentligen är? 

Ja vem är jag, jo jag är en människa av kött och blod som känner känslor och tänker tankar och gör saker. Jag kan göra vad jag vill bara jag bestämmer mig för vad jag vill så kan jag genomföra det. Det kommer att innebära uppoffringar, svett och tårar men det är fullt möjligt. Vill jag tjäna en miljon så kan jag det. Vill jag starta ett företag som blir framgångsrikt så kan jag det. Vill jag bli en idol på något sätt så kan jag det. Det finns egentligen inga hinder i min framgång, mer än jag själv.

Jag kanske är för lat. Jag kanske inte tillräckligt vill. Jag begränsar mig själv eller så tror jag inte på mig själv. Jag ser gränser som inte finns och jag ger mig själv tankar och känslor som inte är sanna.

Sätter du upp egna hinder för din egen framgång? Vet du vad du vill?

Idag är en dag jag vet vad jag vill och jag vet att jag kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948